/ Recept /

Majstortillias

När jag bodde i USA kunde jag hela tiden äta tortillias ute på restauranter, trots att jag är glutenallergiker. Detta för att en äkta tortillia är gjord av majsmjöl- inte av vete. En corn tortillia är något helt annat än en weat tortillia. Efter att jag flyttat hem igen har jag inte ätit mjuka tortillias någon gång. Men jag har funderat på hur jag ska kunna tillverka egna. Varje mexikans resturant av självaktning i USA har en egen tortilliamaskin. Att förklara hur den ser ut är svårare, men det är verkligen en jättemaskin där degen rullas in från ett håll, plattas till och kommer ut i den andra ändan. En tortillia är en form av tunnbröd, fast den är gjord av majs. Det gör att eftersom det saknas bindande protein i den är det inte helt lätt att göra egna tortillias om man är ovan. Men jag tänkte att de inte är svårare att göra än en ägg och glutenfri pannkaka. 

Här är det viktigt att veta att det inte går att använda Maizena. Det finns majsmjöl att köpa i handeln, titta bland hälsokostprodukterna eller de glutenfria varorna.

Du behöver:

  • Lite drygt  4 dl majsmjöl
  • 1,75 dl vatten 

    Blands ihop ingredienserna till en deg. Degen ska bli så fast att den kan rullas ihop till en boll.
    Låt stå i en timme i kylskpået.
    Dela i 15 delar, forma varje del till en liten boll.
    Kavla ut
    Stek i en teflonpanna, ungefär 30 sekunder per sida
    Klart!

  • image201