/ Halloween och höstpyssel /

Papier-mache-pumpa

De här papier-mache-pumporna fanns i Martha Stewart Living för några år sedan. Har varit fascinerad av dem sedan dess. Du behöver: En ballong per pumpa, tapetklister, orange silkespapper

Blås upp ballongen, klipp silkespappret i 2,5 cm breda remsor. Klistra på remsorna en och en på ballongen med hjälp av tapetklistret. Låt torka ungefär 15 minuter inna du klistrar på ett andra varv. Försök att klistra remsorna så jämnt som möjligt och om vart annat. Klistra minst tre lager. Låt torka i 24 timmar eller tills papprena är helt torra ovanpå ett glas eller burk. Stick försiktigt hål på ballongen och pys om möjligt ut luften. Skär av toppen eller botten av pumpan, dekorera efter behag.

Obs! Sätt aldrig levande ljus i dessa pumpor utan använd batteridrivna ljus. På Indiska finn ett tvåpack med eldrivna thé-ljus för ungefär 25 kr. Men även dessa ljus allstrar ganska mycket värme, så lämna inte pumporna tända utan uppsikt.

image537image538
#1 / / pok:

batteridrivna värmeljus finns att köpa på Rusta för en mycket mindre peng. Olika kavlitéer, de dyraste 10:- styck, då ingick utbytesbatterier.