Odlingspyssel

Odla potatis i hink

Publicerad 2008-04-23 12:45:57 i Balkonger, växter och odling,

Vi trångbodda i städerna får odla våra potäter i hinkar på balkongen. Vilket går utmärkt ska förtydligas! Det här sättet är faktikst enklare än att odla på friland, du skipper stora ytor som ska hållas efter ogräs och du kan snabbt fylla på med mer jord.

Du kan använda vilken potatis som helst, i år använder jag mig av mandelpotatis som är köpt i en mataffär som matpotatis. Ju större potatisar, destor bättre. Det går bra att dela stora potatisar på mitten och sätta båda halvorna. Ta en vanlig hink,  fyll den med 1/3 med vanlig odlingsjord, lägg i potatisarna, täck med ca 5 cm jord. När du ser ögon på potatisen, fyll på mer mer jord, dvs du kupar. Om du sår potatisen nu så kommer den vara färdig till midsommar!

Om du vill ha en mer ingående beskrivning om hur du ska göra, gå in på Corren och läs mer.

image1079

Kommentarer

Postat av: Tarjeiamna

Publicerad 2009-01-07 11:26:35

Very informative...God Bless

Postat av: palle potatis

Publicerad 2009-05-24 13:11:05

Du, Jag hade som du en massa hinkar på min balkong tills jag såg denna enkla men geniala låda. Detta e mitt tis till dej:

mvh

pallewww.enklaprodukter.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Odlingspysslaren

Pyssel- och odlingsintresserad kvinna med för många intressen och för lite tid. Jobbar för mycket och pysslar för lite. Har en till blogg, dock illa uppdaterad, där jag publicerar matrecept som är anpassade till gluten- och äggallergiker. Du hittar den på aggfritt.blogg.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela