/ Utomhuspyssel /

Ekollonkrans till dörren


Just nu ligger det mängder med ekollon på vägen nedanför vårt hus. Ekollon får mig alltid att tänka på Piff och Puff, när de samlar samlar samlar och Kalle sedan sabbar. En egen ekollonkrans gör du med hjälp av en färdigköpt eller egengjord stomme av halm eller björkris. Med hjälp av en limpistol limmar du sedan fast ekollonen tätt tätt på kransen. Akta fingrarna, limmet är varmt till tusen. Häng sedan upp kransen på dörren. Du kan givetvis använda dig av olika kottar, nötter etc som du önskar.

/ Halloween och höstpyssel /

Lövpyssel i år med

Löven börjar skifta färg och nu är hösten snart här. Då kommer det finnas mer tid till att kura skymmning och pyssla inomhus. Ett bra och roligt pyssel, som både kan vara underhållande och pedagogiskt även för små barn, är att pyssla med olika löv. Lägg det löv du vill använda under pappret, och rita med en krita eller penna på pappret. Du får då mönstret av lövet på pappret. (På samma sätt som säkert alla gjort med mynt någon gång)
Om du vill kan du sedan använda de olika löven till att gör en egen liten lövfé
/ Textila mönster/beskrivnigar /

Tygväska med foto av älsklingen

I pysselaffärerna och ibland även i fotoaffärer (även Expert) finns det ibland fototygpapper som du för över och printar dina foton på vanliga färgskrivare. Sedan kan du göra många fina pysselprojekt med dina tygfoton. Tex kan du göra en fin tygväska, kuddar etc.

Om du går in på Martha Stewart så hittar du en beskrivning på hur du syr den här fina väskan.