/ Balkonger, växter och odling /

Rösta på min blogg hos Vi i villa!

Wow vad roligt! Kära läsare, min blogg har blivit utvald att bli Bloggfavorit hos Vi i villa, september månad.

Rösta på mig så blir jag superglad, och glöm inte min 25 000-läsareutlottning!Gör såhär för att rösta: Gå in på Vi i Villas startsida. Lite längre ner på sidan finns en Webbfråga, välj där den blogg du vill rösta på./ Balkonger, växter och odling /

Jippi! 25 000 unika besökare-tävling!

Jag tänkte ha en lite tävling för att fira att jag kommit upp i 25 000 unika besökare. Länge har jag funderat kring vad jag ska kunna ha som pris, och har bestämt mig för att lotta ut en japansk pysselbok. Hjälp! kanske du tänker nu, men lugn bara lugn, boken är proppfull med pedagogiska bilder som till och med jag kan förstå och följa. Jag har köpt boken från Japan och värdet är ungefär 350 kr.

Tävlingsregler:

Skriv en kommentar till detta inlägg. Var noga med att ange din mailadress så att jag kan ta kontakt med dig om du vinner. Om du lägger en länk om tävlingen i din egen blogg får du en extraröst. Använda bilden nedan för att länka tillbaka hit.

Tävlingen pågår tills den 13/9 2009.  Tävlingen är avslutad!
Lite bilder från boken

/ Balkonger, växter och odling /

Snart snart underbar höst

Nu sticker jag ut hakan (igen). Men jag är glad över att sommaren är slut. Äntligen är det underbara höst som är här. Mysiga murriga kläder i jordnära färger, svamp i skogen, underbara dofter, skönare klimat och helt enkelt mer jag är den hysteriska sommaren. Visst kan man tycka att jag är konstig som inte tokälskar sommaren? Men min favoritårstid infaller nu, från september och fram till nyår. Det är inte superkallt, det är vackra färger och som grädde på moset kommer Halloween och Advent/jul.

Jag har redan gjort några lövkronor, men de blir bäst när lönnlöven skiftar till guld, jag har även stenkoll på kastanjer och ekollon, och även de behöver några veckor till på sig att mogna. Rönnbär plockar jag dock för fullt och trär upp på tråd. En tråd använder jag som halsband, andra sparar jag till den krans jag tänker binda när Kung höst slår sig ner på sin gyllende tron. Snart, alldeles snart är han här ...

Lövkrans

Du behöver:
En färdig kransbas, jag virar hängbjörk så stort som jag vill ha det. Du kan även köpa en färdig halmkrans.
Limpistol.
Olika löv från olika träd, äpplen, rönnbär, nypon, fläderbär, kottar, blommor eller vad just du kan finna i naturen.

Börja med att lägga massor av löv i press. I ursprungsbeskrivningen föreslår de vaxpapper, men det fungerar utmärkt med en dagstidning som du lägger böcker på. Låt ligga i minst 2 dagar. Du behöver inte vara övernoggran när du pressar löven, poängen är att de ska bli relativt platta, inte superplatta.

Utgå från sin kransbas, limma fast löv och övrig dekoration såsom du finner vackert. Ta gärna flera löv åt gången, det går snabbare och är lättare så. Avsluta med ett vackert band.