Odlingspyssel

Jippi! 25 000 unika besökare-tävling!

Publicerad 2009-08-30 14:50:09 i Balkonger, växter och odling,

Jag tänkte ha en lite tävling för att fira att jag kommit upp i 25 000 unika besökare. Länge har jag funderat kring vad jag ska kunna ha som pris, och har bestämt mig för att lotta ut en japansk pysselbok. Hjälp! kanske du tänker nu, men lugn bara lugn, boken är proppfull med pedagogiska bilder som till och med jag kan förstå och följa. Jag har köpt boken från Japan och värdet är ungefär 350 kr.

Tävlingsregler:

Skriv en kommentar till detta inlägg. Var noga med att ange din mailadress så att jag kan ta kontakt med dig om du vinner. Om du lägger en länk om tävlingen i din egen blogg får du en extraröst. Använda bilden nedan för att länka tillbaka hit.

Tävlingen pågår tills den 13/9 2009.  Tävlingen är avslutad!
Lite bilder från boken

Snart snart underbar höst

Publicerad 2009-08-30 10:16:05 i Balkonger, växter och odling,

Nu sticker jag ut hakan (igen). Men jag är glad över att sommaren är slut. Äntligen är det underbara höst som är här. Mysiga murriga kläder i jordnära färger, svamp i skogen, underbara dofter, skönare klimat och helt enkelt mer jag är den hysteriska sommaren. Visst kan man tycka att jag är konstig som inte tokälskar sommaren? Men min favoritårstid infaller nu, från september och fram till nyår. Det är inte superkallt, det är vackra färger och som grädde på moset kommer Halloween och Advent/jul.

Jag har redan gjort några lövkronor, men de blir bäst när lönnlöven skiftar till guld, jag har även stenkoll på kastanjer och ekollon, och även de behöver några veckor till på sig att mogna. Rönnbär plockar jag dock för fullt och trär upp på tråd. En tråd använder jag som halsband, andra sparar jag till den krans jag tänker binda när Kung höst slår sig ner på sin gyllende tron. Snart, alldeles snart är han här ...

Lövkrans

Du behöver:
En färdig kransbas, jag virar hängbjörk så stort som jag vill ha det. Du kan även köpa en färdig halmkrans.
Limpistol.
Olika löv från olika träd, äpplen, rönnbär, nypon, fläderbär, kottar, blommor eller vad just du kan finna i naturen.

Börja med att lägga massor av löv i press. I ursprungsbeskrivningen föreslår de vaxpapper, men det fungerar utmärkt med en dagstidning som du lägger böcker på. Låt ligga i minst 2 dagar. Du behöver inte vara övernoggran när du pressar löven, poängen är att de ska bli relativt platta, inte superplatta.

Utgå från sin kransbas, limma fast löv och övrig dekoration såsom du finner vackert. Ta gärna flera löv åt gången, det går snabbare och är lättare så. Avsluta med ett vackert band.Vampyrbiten...

Publicerad 2009-08-28 08:54:46 i Halloween och höstpyssel,

Såg första avsnitten av True blood på SVT i onsdags. Länge sedan jag blev så biten (ha ha) av en serie så snabbt. Tänkte visa lite harmlöst vampyrpyssel såhär för andra fan(g)s.

Kaka i form av huggtänder. Klicka på bilden för en engelsk beskrivning med recept. Utgå annars från ditt eget favorirecept på kavlade och utskurna kakor. Skär ut i form av en mun, bred på röd glasyr, med lite glitterströssel, använd en chokladbit och tänderna är vanlig vit kristyr.
Om du är lite flink på att virka, kommer här en beskrivning som får mitt blod att isa sig. Så söt han är, den lilla godingen som jag hittade på Geek crafts...
TUSEN tack för era kommentarer! Jag blir otroligt glad! Min blogg har nu blivit utvald att bli septembers favoritblogg hos Vi i villa.  Om ni vill skulle jag bli superglad om ni röstade på min blogg! Röstningsformuläret finns till höger till längre ner på sidan.

Silvertejp...duck tape

Publicerad 2009-08-26 20:29:38 i Halloween och höstpyssel,

Anktejp heter silvertejp på engelska. Detta till synes mycket tråkiga material är magiskt. Japp, du läste rätt. När jag pluggade användes silvertejp till att lägga upp gardiner med, byxben, att laga en trasig ryggsäck mm. Ok, nu skulle jag kanske inte lägga upp brallorna med silvertejp, men pyssla med den gör jag gärna. Men silvertejp (och annan hård tejp) går att använda till så mycket mer. Du kan tex göra väskor, hattar, plånböcker mm och det är enklare än vad du tror.

Principen är enkel, Tejpa på baksidan av det tyg du vill använda! Du behöver inte sy någonting, utan använda häftapparat för att fästa delarna med varandra.

För att se en komplett, intruktiv mall, klicka här eller på bilden nedan.

Tisdagstema

Publicerad 2009-08-25 13:33:49 i Tisdagstema,

Veckans tema är RoligVa, tår? Hur kan det vara roligt? Jo förstår du, i Sverige har nog 9 av 10 personer den så kalladede egyptiska foten, det innebär att stortån är den längsta tån. Men detta är ett exempel på en så kallad grekisk tå, det innebär att tån bredvid stortån är längst.  När jag gick i skolan så jämförde vi såklart i klassen vem som hade vilken typ av tå, och det var bara jag som hade miffo-grek-tår. Hur roligt tror ni det kändes?Därför kändes det skönt att när jag slutat skolan, fick kunskapen att det anses vackert med den grekiska tån, och till och med ett skönhetsideal som Venus hade min typ av tå. Roligt va!

Redan Halloween?

Publicerad 2009-08-24 23:17:00 i Halloween och höstpyssel,

Här på bloggen brukar mycket av mitt höstpyssel ha Halloweenanknytning, Men till och med jag, som älskar pynt och pyssel tycker det är liiiite tidigt att som Martha Stewart redan i augusti publicera halloweenpynt. Men, men, den här varmkorven var bara för söt för att motstå. Dock är jag helt övertygad om att "korven" inte var dödsförtjust i senap, jag menar kostymen...

Skolstart

Publicerad 2009-08-23 12:25:34 i Papperspyssel,

I förra veckan var det många små liv som gick till skolan för första gången, och än fler som gick dit igen. När jag vandrade iväg till skolan (typ 1985) hade jag en röd Kånken på ryggen. På den tiden, när Sverige var DDR-light, hade alla barn antingen: En St:Eriks-kuppen väska, en Kånken eller en Salmone. Så var det bara. Min Kånken ska finnas kvar hemma hos mamma och pappa, jag hade den i många år. Dock vet jag inte om Kånken är så väldigt bra, jag har klara minnen av att ryggbanden skar in i ryggen vid axlarna så fort det var mer än en anteckningsbok i väskan. Nu för tiden, när Sverige är USA-light, så finns Kånken i en minivariant. Den är så söt!

Men, för er som hellre pysslar, så tänkte jag inte ge pysseltips på hur du syr din egen Kånken, utan annat skolstartspyssel.  Kanske den här kritlådan skulle passa bra att tillverka tillsammans med barn i skolåldern? Du vet väl, att när kritorna börjar ta slut så går de att smälta i ugnen?

Gör så här:

Ta en mindre skokartong, klä eller måla den i vackra färger och mönster. En vuxen får göra hål för kritorna på locket, i kartongen kan suddisar, pennor och linjaler få plats.


Gratis fotobok från FUJI

Publicerad 2009-08-22 10:00:09 i Övrigt,


Är du också intresserad av att få en egen fotobok, just nu finns värsta bra erbjudandet hos FUJI, gå gärna till deras hemsida och läs hur du ska göra.

Fotoböcker som beställs på internet har intresserat mig länge nu, jag tycker det blir så fint med en egen bok över ett minnesvärt tillfälle i livet. Något jag tänkt mycket på är att nu för tiden, när alla använder digitala kameror istället för filmbaserade, så är det sällan jag ser mer än ett och annat foto från ett kalas, bröllop eller kompismiddag, det kort som läggs ut på Fejjan. Då är en fotobok från FUJU perfekt, jag kan tänka mig att använd en fotobok som en cofeetablebok. Dvs, som en stor bok som som alltid ligger på soffbordet till allmän beskådan. Just nu är jag sugen på att göra en fotobok över Australienresan eller kanske en bok om min 30-årsdag? Valmöjligheterna är många.

Kräftskiva

Publicerad 2009-08-22 09:41:50 i Övrigt,

..eller, som skaldjursallergiker blir det mest till att äta ost. Men det går bra det med. Egentligen föredrar jag surströmmingsfester, tycker det är så gott med mandelpotatismackor med smör, gräslök, västerbottensost och kanske lite gräddfil. Kräftlyktor, eller månlyktor som de också kallas, tycker jag dock är dödssnygga. Om jag var lite modig skulle jag dekorera med dem här hemma, men så kul ska vi inte ha det. Funderar också på hur de ska kunna göras till dockskåpet.


Om

Min profilbild

Odlingspysslaren

Pyssel- och odlingsintresserad kvinna med för många intressen och för lite tid. Jobbar för mycket och pysslar för lite. Har en till blogg, dock illa uppdaterad, där jag publicerar matrecept som är anpassade till gluten- och äggallergiker. Du hittar den på aggfritt.blogg.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela