/ Vinter- och julpyssel /

Kalendrar att göra själv

Själv älskar jag väggkalendrar, tycker det är ett så enkelt sätt att skapa lite flärd och utsmycknad i köket.  Under 2009 har jag haft en busskalender på väggen. Buss efter buss som inte varit ursnyggt men snälla sambon älskar bussar.
Om du vill göra din egen kalender är det inte så svårt. Här kommer lite tips på fina kalendrar som det bara är att ladda ner och klippa ut. Klicka på varje bild så kommer du till ursprungssidan.
Från Canon kommer den här inovativa apkalendern, liksom staden.
/ Vinter- och julpyssel /

Jag minns mitt 00-tal

År 2000 var jag nyss fyllda 21 år, och mitt uppe i mina studier i utredningssociologi. Jag hade kommit hem från Usa och bodde i Luleå igen. Egentligen, måste jag säga, har 00-talet varit otroligt händelserikt för mig, men ändå så slätstruket. Visst, jag tog min magisterexamen år 2002, började arbeta, fick min första riktiga lägenhet (tidigare hade jag bott i studentlägenhet) och köpte min första pudel. Men ändå så var det inte så himla spännande, eller jo, pudeln var ju det men inte allt det andra. Blev sambo och köpte lägenhet i utkanten av den stora staden 2007, fick nog av sociologin och kände att jag borde kanske arbeta med något annat, och nu, när 00-talet tagit slut har jag en termin kvar tills jag är färdig matematiklärare. Så, från ung student till student igen, men nu i en lite äldre form. Ekonomin skriker och behöver verkligen att jag ska börja arbeta igen, men jag är otroligt mycket lyckligare nu och inför mina klasser, än när jag satt och forskade inom sociologin...

Så var mitt 00-tal, hur har ditt varit?
/ Balkonger, växter och odling /

Nu är julen (nästan) slut

och här på bloggen gör jag mig redo för det nya året. Julmusiken åker ut och jag filar på min summering av 2009.
Hoppas ni alla har haft en underbar jul och en skön ledighet. Själv har jag ledigat mig så mycket att jag hamnat i koma känns det som. Nu är det bara att sätta igång igen, och det är väl skönt?