/ Balkonger, växter och odling /

Plocka jordgubbar och annat smått och gott

Här i Stockholm har självplocksdöden gått hårt fram. När jag var barn fanns det självplock lite här och där men nu måste du veta vad du letar efter för att hitta jordgubbsfälten. Så fort temperaturen kommer falla under 25 grader C kommer jag och sambon att bege oss antingen ut till Botkyrka eller till Bålsta och plocka.

Sturehovs gård i Botkyrka når du på 530 282 29
Görnvälns självplock i Bålsta hittar har nummer 89 36 92

Givetvis finns det anadra saker att självplocka också runt Stockholm. Äpplen, vinbär och päron har vi i överflöd själva, men majs är jag lite sugen på. Ännu har jag inte hittat någon självplock med hallon, men det skulle vara drömmen.

Majs plockar du i mitten  av augusti till september antingen på Drottningsholm eller Kalvandö gård.

Edeby gård, Drottningholm: 759 04 01
Kalvandö gård: 570 249 60 (Här kan du även plocka blommor) 

Andra självplocksställen kan du hitta på coola Bonde.nu Dock finns endast Uppland med av Stockholmslänen, bondetäta Södermanland saknas tyvärr. Du kan även hitta informatation på Självplock, dock får jag inte siten att funka som den ska.

 

/ Dollhouses / Dockskåp /

Dockskåpsprojektet

Under flera år nu har jag snickrat på mitt lilla hus. Från början blev jag inspirerad av ett nybyggt hus med en stor balkong på övervåningen. Men eftersom jag bor i en ständigt krympande lägenhet så insåg jag att ett dockskåp (till) var helt omöjligt. Så jag bestämde mig för att bygga en del av ett hus, i det här fallet en övervåning med balkong. Nu inser jag att det inte ser ut som en övervåning med balkong, utan stnarare som ett modert lusthus, vi får helt enkelt se hur huset slutar. Förlåt för de dåliga bilderna.Material: OH-film till fönster, McDonalds glasspinnar och  tändstickor i mängder till golvet och fönsterlister. Delar av en gammal diskställ till taket, ätpinnar till det fallfärdiga staketet och ostlådor till väggarna.

This is my never ending dollshouse project. I've been working on it for years now. It's supposed to be a modern villa with an enormous balcony, but I don't know, maybe I'll make it into something else?
/ Övrigt /

Michael Jackson död

Slog på CNN och läste att the King of Pop har fått en hjärtinfarkt (vilket jag misstänker är en felöversättning, det ska/bör vara hjärtstillestånd)  Nu när jag sedan läser Aftonbladet läser jag att han dött? Är det aftonbladet som överdriver eller vet de något CNN inte vet?
Edit: CNN har fortfarande inte gått ut och sagt att han är död. Det är ett populärt skämt att säga att Michael Jackson är död.

Inte heller Expressen, Dn, Wilipedia, BBC, New York Times säger att han avlidit.

Edit 2: Aftonbladet hänvisar till skvallersiten TMZ som i sin tur hävdar att Michael Jackson avlidit av hjärtstillestånd i sitt hem. Aftonbladet byter bilder och uppdaterar sin text fortlöpande.

Edit 3: Nu skriver även Expressen och DN att Michael Jacksom avlidit. Dock inte Wikipedia.

Edit 4: Fler och fler tidningar skriver att han avlidit. Dock hänvisar alla till TMZ.

Edit 5: Los Angeles Times skriver att Michael Jackson avlidit....

Edit6: Nu bekräftar CNN att Michael Jackson har avlidit.

Edit 7: Fler och tidningar och tv-kanaler bekräftar dödsfallet. Som utredningssociolog irriterar jag mig dock på de felaktiga slutsatser som vissa journalister gör angånde dödsorsaken. Det hävdas att som 50 årig svart man löpte Michael Jackson ökad risk att avlida av hjärtproblematik. Dock måste jag här påpeka att detta kommer sig av de ekonomiska och sociala skillnader som finns mellan svarta och vita i USA. Svarta är oftare överviktiga, lider av mer ekonomisk stress, utslaghet etc etc  allt som tillsammans ökar riskerna. Dock borde svarta som lever under tryggare ekonomiska förhållanden, men högre utbildningsnivå och bättre levnadsvanor inte dö av hjärtproblematik i samma utsträckning.