/ Tisdagstema /

Tisdagstema

Veckans tema är verktyg

Docka eller klädnypa?

/ Recept /

Dumlefrosting

O kära någon... nu kommer det bli svårt att låta bli att nalla av kylskåpets goda.

Sambon gillar choklad, det gör inte jag. Men Dumle tycker jag mycket om. Lagom lite choklad och mycket god kola. Plopp och Center funkar det med, men jag skulle aldrig äta en hel chokladkaka.

Just på grund av chokladen var jag lite tveksam inför den här receptet på Dumlefrosting till cupcakes.  Skulle det inte bli väldigt chokladigt och mycket lite kola i smaken?


Muffisen gör du vanliga eller smaksatta, precis som du önskar. Jag gjorde mina med choklad- och vaniljsmak.
Dumlefrostingen tar minst 12 timmar att göra, så förbered dagen innan.


3 dl grädde, 1 påse Dumle (minus några- 5-6-8 st som provsmakning)
Värm grädden i en kastrull, vispa hela tiden. När grädde precis ska till att koka, ta av kastrullen från värmen och lägg i Dumlekolorna, några i taget. Rör runt hela tiden. Mina kolor smälte på ungefär 8 minuter. Häll över all gräddkoleblandning i en vispskåp och ställ kallt i kylskåpet i minst 12 timmar.

Dagen efter vispar du blandningen med elvisp, jag behövde vispa i ungefär 2 minuter för att få en tjock häligt chokladfrosting. Spritsa ut på kalla cupcakes och dekorera med lite choklad.


Klart!/ Textila mönster/beskrivnigar /

Pandor

Vem gillar inte pandor? Som liten var jag med mormor och morfar och såg gul-svarta ulltussar på Eskilstuna zoo. Japp, de var AIK-färgade för pandor gillar tydligen att rulla sig i kiss eller andra gula saker. Så nu vet ni det.

Craft magazine har en ursöt rosa liten panda att virka. Tror ni att jag blir sugen eller? Ett för mig mer genomförbart projekt är att tova en panda, eller att sy i tyg.