/ Övrigt /

Hej då, farmor

Vad saker kan kännas både otroligt sorgligt och skönt på en gång. Min lilla farmor, 92 år gammal och trött på livet, har äntligen fått vandra vidare in i dödens tallskog. För en tallskog måste det vara, min farmors efterliv- om det nu finns något. En skog där det susar, blåbären dignar, myggorna surrar och kantarellerna flockas. Tack för allt, älskade farmor.
/ Balkonger, växter och odling /

Sötast enkla kransen

Det är pysslet får du gärna göra utomhus.
Du behöver:
Tidning
Mossa
Tejp
Grönt garn/blomstertråd

Och/Eller
Rönnbär
Kottar
Ekollon
Löv
Lavar
Gräs
Etc
Börja med att riva ut ett uppslag ur tidningen. Rulla ihop den och pressa ihop tidningen. Snurra nu ihop tidningen så att ändarna möts, du behöver tvinna tidningen något för bäst resultat. Tejpa ihop ändarna så att du får en cirkel.
Börja nu med att vira fast mossan med hjälp av garnet, där du vill sticker du in dekorationer såsom blåbrärsris, små äpplen, rönnbär etc. Häng upp kransen i fönstren eller använd som bordsdekoration.
(bild kommer)
/ Övrigt /

Tomt klassrum

Japp, det var ju ett äventyr att börja jobba igen. Ingenting var klart. Alla är nya på skolan och alla vill ha rummet med Smartboard.  Den dolda agendan bland skolledningen gjorde att vi fick kasta om våra planer och ingenting stämmer. Mitt klassrum är (utan smartboard) och helt utan möbler. Tjohoo! Klasslistorna ska fixas dagen innan uppropet.
Något som är positivt är att jag kommer ta med mig mängder med saker hemmifrån. Ni vet, "bra-att-ha-saker". Visst det finns ett skolbibliotek, och visst det finns säkert massor med bra saker på skolan. Men allt det där "privata" är mycket för mig som lärare. Det är inte alls som andra jobb jag haft. Nej nej. Bara det att jag har ca 2 pärmar med ämnesrelaterade lektioner, materiel och sådant. Per ämne. Sådant måste också kånkas med.
Hur som helst, jag tror det här kommer bli svinjobbigt, uttröttande, vansinnigt och underbart roligt. Synd bara att jag inte tjänar de ca 50 000 kr/månaden som jag borde göra...