/ Recept /

Smoothies såhär på söndagen

Idag tog vi en runda på stan. Bokrean var den officiella anledningen till dagens tunnelbanetur, men egentligen skulle jag köpa två böcker till kursen i betyg och bedömning som jag läser just nu. Sedan brakade det loss, ranunklar, bok från Hedengrens, lite lunch, ett dyrt stopp på Panduro, lite luktagodtvål från Lush, filmen Coraline från Åhléns, ett superfynd på Scholl - 150 kr från ett par tofflor som jag varit på jakt efter i en smärre evighet (för inte kan en Riktig Lärare inte ha Scholl eller Birkenstock?) och lite annat smått och gott. Väl hemma gick vi förbi vårt lokala Konsum, och vi skulle bara ha något litet, men nej då, kapitalisten i mig fick syn på Konsums bokrea och hem gick vi med en Smoothies-bok...och lite ingredienser till smoothies. Såsom de här som vi redan hunnit med att prova:
1 mango
is och vatten
1 lime
eller:
En näve jordgubbar
Vaniljyougurth
Mumsfillibabba!
/ Vinter- och julpyssel /

Prisa vintern, med mjölkkartonger

Idag när jag satt på den efterlängtade, nyfungerande, tunnelbanan, kom jag på ett nytt vinterpyssel som även fungerar utomhus i Stockholm.
Spara alla mjölktetror och liknande. Fyll dem med vatten och låt dem frysa. Klipp upp, eller skölj tentran med lite varmt vatten för att få den att släppa. Du har nu en is-tegelsten, som är utmärkt rolig att "mura" med. Bäst fungerar såklart det här pysslet om du har möjlighet att mura med minst ca 20 tegelstenar, men en skolklass kan ju lätt skrapa ihop så många. (Ju fler tegelstenar desto bättre) Bygg nu en megastor snölykta!
Tips!
Om du har ont om tegelstenar, bygg en tegelvägg mot en befintlig snödriva. Då sparar du en massa tegelstenar och det blir superfint i alla fall.
Du kan även bygga torn, borgar och vad du nu önskar, Fantasin ställer inga gränser.
Fråga gärna eleverna varför det alltid är luftbubblor inuti tegelstenen... (Det är för att is fryser kant till kant, luften blir till slut instängd i mitten)
/ Övrigt /

Blä för SL

Imorgon ska Farstalinjen öppna igen, men inte Skarpnäck som jag bor på. (Låter prepositionerna konstiga? Man bor PÅ en tunnelbanelinje, eller möjligtvis VID) Idag vid Gullmars var det en mardröm, igen. Imorgon har jag beställt en taxi hem, dit kan sambon skjutsa mig, men inte hem. Jag kan inte riskera att pudlarna inte kommer ut för att det blir vinter i Stockholm, so taxi it is.