/ Övrigt /

Blä för SL

Imorgon ska Farstalinjen öppna igen, men inte Skarpnäck som jag bor på. (Låter prepositionerna konstiga? Man bor PÅ en tunnelbanelinje, eller möjligtvis VID) Idag vid Gullmars var det en mardröm, igen. Imorgon har jag beställt en taxi hem, dit kan sambon skjutsa mig, men inte hem. Jag kan inte riskera att pudlarna inte kommer ut för att det blir vinter i Stockholm, so taxi it is.
#1 / / pok:

lite märkligt är det att ett transportföretag kan ställa in sin verksamhet o uppmana folk att jobba hemifrån bara för att det är vinter o minusgrader.

Herrar upphandlare av tunnel- o pendeltåg borde väl veta var dessa ska sköta transport av människor. Vi lever faktiskt i Sverige o bara för att det de senaste åren inte har varit vinter kan de väl ändå inte räkna med att det alltid ska vara så. Undrar hur många huvuden som kommer att rulla (om det ändå var bokstavligt) med åtföljande avgång från arbetet med automatisk bonus o fallskärm.

Att ta sig till o från jobbet utan fungerande kollektivtrafik är ju dessutom alldeles omöjligt eftersom snöröjning o sandning av vägar är i princip obefintlig. Att man dessutom ska köra bil utan dubbdäck gör att det blir än värre trafikkaos eftersom dessa däck endast fungerar på vägar utan minsta snö o is.

#2 / / Lillsnörpa:

Det gör du rätt i! :)