/ Balkonger, växter och odling /

Fyrklöver? Eller, oj, femklöver

Ibland kan man göra fynd,  i de mest oväntade situationer.Ett starkt barndomsminne som jag har är när jag och två kompisar letade fyrklövrar. De hittade varsinn, men inte jag. Sedan dess har jag letat lite ibland. Men under de senaste 20 åren har jag väl mer eller mindre gett upp.
Så idag var jag ute och rastade pudlarna. Som den enda mindre angenäma delen av att rasta pudlar är att plocka upp efter dem. Så när jag skulle plocka upp såg jag något konstigt. En, två, tre, fyra....fem. Var det verkligen? Jo, jag var tvungen att räkna en gång till, matematiklärare som jag är. Visst tusan, primtalet fem på en äkta femklöver! Snabbt som gatan plockade jag den och bar den sedan i nyporna ända vägen hem. Nu ligger den i press och jag väntar på min stora tur.
ps...nej det var ingen hundlort på mitt fynd.
/ Recept /

Buffé für alle!

Vi ska fira att jag tar examen. Inget kalas sådär att jag firas med pukor och fanfarer, men lite studiekamrater, gamla vänner och min familj kommer. Max 15 personer.
Hur gör man då? Vad bjuder man på?
Vi hade tänkt att bjuda på klassiskt svensk buffé. Utan sill, och ägg och gluten...ehhh. Typ vi tänkte med andra ord bjuda på en..ehh... nysvensk-allergi-buffé?
Fördrink gjord på bubbel och min nygjorda häggsaft. Lite jordgubbar till.
Jag gillar rostbiff så det är självskrivet.
Lite parmaskinka- som ska serveas i olika varianter. Med getostfyllning och lindad kring melon.
Goda spanska korvar
Olika goda ostar
Vattenmelon och fetaost
Oliver
Bröd
Sallat, med svenska tomater och gurka och annat smått och gott
Vegetariskt alternativ
Potatissallat med färskpotatis
Till efterrätt: Cup cakes från Hello Sugar.
Det där med veg är svårt. Äggen är ju borta, men fisk som det brukar veggas med är bannlyst hos mig. Liksom räkor och andra skalbaggar. I frysen har jag veganräkor och veganlax som jag tänkte bjuda på.
Vad tror ni om det här? Funkar det? Är jag snål som inte bjuder på något varmt?
/ Övrigt /

Melodi melodi, lala schlager

Mot bättre vetande är schlager-semifinalen bakgrundsmusik när jag nu spurtar inför inlämningen imorgon.
Oj vad dålig musik kan vara. För att fira att uppsatsen är klar imorgon ska jag och sambon försöka komma iväg på Enskedespelen, Momo och kampen och tiden spelas i år. Vi har inga ursäkter, det ska bara bli att åka iväg.