/ Vinter- och julpyssel /

Fin dörrkrans av papper

Ni känner ju till min fabless för tyskt pyssel? Speciellt papperspysslet har lyckats leva kvar i Tyskland, här pappersklipps det i mängdet. Jag älskar det. Speciellt bra är det för att jag dels kan lite skoltyska, men även (icke att förglömma) så är tyska tidningar mycket billigare än de vräkiga amerikanska (en annan fabless jag har)
Den här fina dörrkransen tillverkas av papper. Om du förenklar den kan även yngre barn (som mina egna elever) tillverka den med lite ledning. Varför ska liksom löven och bladen klippas så krångliga? Nej nej, klipp klipp av hjärtans lust, det blir fint ändå- jag lovar!
Klicka på bilden för att komma till mallarna.
/ Vinter- och julpyssel /

Nalle Puh-julklappstips med pyssel

Den här söta mobilen och motsvarighet till papptallriks-änglar hittade jag på en tysk Nalle Puh-sida. Mobilen och "änglarna" tillverkar du genom att printa ut mallarna och sedan klistra ihop. Om du printar mobilen på ett tjockare papper (jajamänsan, bara det är a4 så fungerar det jättebra i en vanlig kopiator) så blir det ännu bättre. Perfekt att ge bort både som helt färdigt eller till en liten pysslare på julaftons morgon.
Sidan innehåller otroligt mycket fint Nalle Puh-pyssel, gå gärna dit genom att klicka på bilderna.
/ Vinter- och julpyssel /

Renkakor

De här söta renkakorna är väldigt enkla att tillverka själv.
Du behöver nonstop till ögon och nos, och vanliga pretzels till horn. Själva ansiktet är det inte så noga med att det blir rätt form på, så kakorna passar bra för små barn att göra också.
Använd din egen favoritdeg till kakorna.