/ Utomhuspyssel /

Stenkul med Martha

Små flata stenar är alltid roliga att pyssla med. Gratis är de också. Måla gärna med akrylfärg som måste troka ordentligt innan du använder stenarna. Alla pyssel är från Martha Stewart.

/ Halloween och höstpyssel /

Squash/zucchini-pyssel

När jag var barn odlade min farmor squash. Inte för att äta- sådant var väl inte jättevanligt på tidigt 80-tal, utan för att torka dem. Det är nämligen så, att squash (jag kallar dem sällan zucchini) blir hårda och ihåliga när de torkar. Fröna ligger kvar inne i dem och rasslar fint när man skakar dem. Det finns massor med sätt att pyssla med de här torkade skalen. Ett fint sätt hittade jag hos Gingerbreadsnowflakes. Hon delar frukten på mitten när den är torkad, tejpar ihop dem, och målar dem som ryska dockor.


Himla fint! Eller hur?Torkade squashKlicka på bilderna för att komma till hennes fina blogg.Så fina!


/ Halloween och höstpyssel /

Höstpyssel

Det är verkligen fullt upp på jobbet, och som ett brev på posten (eller INTE med tanke på mitt föregående inlägg) så blev jag även sjuk.

Det är nyttigt att veta att världen inte går under för att fröken Odlingspyssel blir sjuk!

Så, nu sitter jag och funderar på olika höstpyssel jag kan göra med kidsen. Vaddå höst? Jomenvisst är det höst. Fast ute är det visst 25 grader.

Men, här kommer lite fina höstpyssel.Solavtryck. Bra att visa eleverna hur solen påverkar oss alla, väldigt bra knep att ta till när kidsen inte vill ha solhatten på.


Gör så här:


Tejpa hop pappren på baksidan. Lägg dem på ett bord i direkt solljus. Lägg sedan löven på pappret, du kan behöva använda små stenat som tyngder för att inte löven ska böja upp sig. Lämna i solen i minst 3 dagar, eventuellt kan det behövas längre tid.
Handavtryck. Vad skulle jag göra utan dem?Krossade löv som klistras fast på ett träd. Trädet gör du genom att barnen får använda mycket vatten till puckfärgen. Sedan ska barnen försiktigt vicka ut färgen på pappret. Nyttig övning för 6-åringar kan jag ju säga!
Hänga upp vackra löv och andra höstfynd på tråd.