/ Inredning /

Samma överkast på Ellos som hos dyra Anna O

Jag har länge sneglat på överkasten från Anna O, så vackra och fina. Av snälla sambons pappa med fru fick vi ett överkast från Indien, vackert men så skirt att jag inte riktigt vågar använda det fullt ut. Satt och kollade på Ellos idag, för visst handlar jag på Ellos, har vuxit upp med yrkesarbetande mamma och pappa så Ellos kommer naturligt för mig. Och vad skådar mitt prismedvetna öga? Jo, ett överkast precis likadant som Anna O säljer. Eller, nej, nu ska jag inte skriva så. För precis lika är inte överkasten, Anna O:s har säkert en liten logga på sina överkast.

Kolla själv.

Ellos säljer sina i två färger- svart eller vit bas. Två olika storlekar,  enkelsängsöverkastet har måtten 150 x 250 cm
Anna O säljer många olika basfärger. Två storlekar, har hittat en enkelsängsöverkast med måtten 150 x 220 cm

Först Ellos överkast Clarista med svart bas, mått 150 x 250 cm, pris 539 kr.Här Anna O:s överkast Tropical med svart bas, pris 1100 kr för 150 x 220 cm hos Länna möbler

Samma överkast, totalt olika pris. Vilket skulle du köpa? Dubbelsängsöverkasten har också en signifikant prisskillnad, ett  Anna O kostar 1695 kr och hos Ellos 1169 kr. Klicka på bilderna för att komma till respektiva köpställe.
/ Utomhuspyssel /

Klart Barbie ska ha en egen båt!

Varför köpa dyra leksaker som ändå bara har en massa smådelar som försvinner eller går sönder? Jag lovar, alla kids tycker det är mycket roligare att göra egna saker med dig som vuxen. Den här fina båten gör du av 2 tomma pet-flaskor. Det är väldigt enkelt.Skruva på korken.
Skär eller klipp ett hål i båten.
Knyt eller tejpa ihop de två båtdelarna.
Sätt en Barbie i varje båt.

Klart!

Du kan även göra en flotte till Barbie eller andra gubbar.  Klistra eller bind ihop trädgrenar (kvistar) som är lika  långa. Klistra fast frogolit under. Klart!
/ Balkonger, växter och odling /

Blast, supergott!

Blast, blä? Nej nej, blast är mums! Tillhör du dem som nyper av blasten på de färska morötterna redan i butiken? Eller dem som slänger det gröna på purjolöken? Synd för dig då. För det är jättegott.
Morotsblast har en lätt smak av morot och är jättegott i sallater och i grytor, purjons gröna äter man som det vita. Annat blast som är gott är lökblast och vitlöksblast. Sedan finns det såklart blast man aldrig ska äta, potatisväxters till exempel.

Man kan odla egen morotsblast också, skär av toppen på moroten, den brukar ändå smaka träigt, och sätt den på ett fat med lite vatten. Klipp sedan av blasten allt eftersom. (Puh äntligen lever jag upp till namnet Odlingspyssel)