/ Balkonger, växter och odling /

Blast, supergott!

Blast, blä? Nej nej, blast är mums! Tillhör du dem som nyper av blasten på de färska morötterna redan i butiken? Eller dem som slänger det gröna på purjolöken? Synd för dig då. För det är jättegott.
Morotsblast har en lätt smak av morot och är jättegott i sallater och i grytor, purjons gröna äter man som det vita. Annat blast som är gott är lökblast och vitlöksblast. Sedan finns det såklart blast man aldrig ska äta, potatisväxters till exempel.

Man kan odla egen morotsblast också, skär av toppen på moroten, den brukar ändå smaka träigt, och sätt den på ett fat med lite vatten. Klipp sedan av blasten allt eftersom. (Puh äntligen lever jag upp till namnet Odlingspyssel)

#1 / / Botti:

Visste inte att man kunnde äta morotsblasten... det måste jag testa! Tack för tipset! :)



/B

#2 / / Natalia:

åh, detta måste jag testa!