/ Balkonger, växter och odling /

Penséer

Igår planterade vi penséer i klassen. Först pratade vi om blommor, vad de behöver, hur de ser ut, de olika delarna på en blomma (nu är det vääääälidgt svårt att se ståndare och pistiller på en pensée Note to self liksom) Efter det målade vi av blommorna med vaxkrita. Eleverna fick efter det plantera blommorna på skolgården. Kanske inte världsrevolutionerande pedagogik och lektion. Men kul och trevligt hade vi.

Nu håller vi tummarna att eleverna låter blommorna växa i fred och att Kung Bore gått och lagt sig för den här gången!
/ Övrigt /

Miniatyr- och trädgårdsmässa

Har varit på två mässor nu i helgen. På lördagen var vi på Trädgårdsmässan och idag söndag på miniatyrmässan. Som vanligt mycket trevligt och dyrt. Så dyrt att mitt visa-kort valde att knäcka sig själv på mitten. Jag menar allvar, när jag skulle lägga tillbaka det i plånboken så brast kortet i två delar. Undrar om det var ett tecken på att inte handla mer från högre makter?
NU är inte jag den som är den, utan jag tänkte: Hmm undrar om man kan pyssla med trasiga kreditkort? Och, jajamänsan, det kan man. Tex kan sönderklippta (alla är ju inte lika starka som jag) använda korten som mosaik. Himla fint och fiffigt!

/ Recept /

Änglamat

Både änglmat och ängamat är väldigt gott. Änglamat är en lite äldre och väldigt god efterrätt, vissa envisas med att kalla den giftas.

3 dl vispgrädde
Minst 1 dl lingonsylt
minst 12 kakor (undvik syltkakor, men annars går alla kakor bra, pepparkakor också)


Gör så här: 4 portioner.

Vispa 3 dl grädde, rör ner ca 1 dl lingonsylt och blanda väl så du får en vacker rosa färg. Om du vill kan du ta mer lingonsylt, det är en smaksak helt enkelt. Ställ in i kylskåpet. Fyll en vanlig 3 l plastpåse med ca 12 kakor och banka på dem med kaveln så du får kaksmulor. Även här är mängden valfri, du kan ta mer eller mindre.
Nu kan du antingen blanda ner kaksmulorna i lingongrädden eller välja att ha kaksmulorna under grädden i ett vackert glas. Jag brukar blanda ner hela härligheten och dekorera med lite lingonsylt.

Här kommer lite Bolipompa-änglamat


Väldigt enkelt, och väldigt gott!