/ Recept /

Man tager vad man haver i kylskåpet

Här hemma får vi en leverans från Årstiden varannan vecka. På sista tiden känns det som det enda som kommer är sparris, och vi äter inte sparris. Men den åker in i frysen i väntan på bättre tider.
I dag är det söndag, lågbloggtid och snart är det äntligen sommarlov. Två veckor i skolan återster och min skalle är redan på sommartid. Så vad gör man? Jo, jag rensar bland alla skolpapper, sätter in i pärmar till den milda grad att hålslagaren lägger av och gör en kylskåpssoppa. En kylskåpssoppa består av sådant som hittades i frysen under gårdens avfrysning samt sådant som måste ätas upp.

Alla grönsaker är ekologiska från Årstiden


Kylskåpssoppa

1 sparris
2 gul lök
1 blad från en spetskål
2,5 morötter
2 skivor smörgåsskinka
ca 50 gram av bästa sidfäsket
det gröna från en purjo
1 halv broccoli
ca 50 gram brieost
1 grönsaksbuljongtärning
lite vispgrädde
lite matlagningsgrädde
lite mjölk


Fräs morötter, lök och purjo i lite smör. Lägg ner allt det andra allteftersom du hinner hacka. Koka tills det är som du vill ha det, jag gillar att morötterna är lite al dente. Klipp lite grön purjo över och ät.


/ Balkonger, växter och odling /

Liljekonvaljer mellan hägg och syren

Idag plockade vi de första liljekonvaljerna för året. Blev lite förvånad att det var utslagna men tackade för tillfället och plockade en liten bukett medan pudlarna studsade runt i skogen. Det är fördelen med att ha småhundar, jag kan enkelt hålla kopplen i ena handen och plocka blommor med den andra.

Idag håller jag på att sortera alla mina gamla lektioner och sätta in dem i pärmar efter ämnen. Balkongdörren är öppen och fåglarna sjunger. Perfekt dag! Hittade en söt liten sida med fina blombilder att färglägga. Perfekt pyssel att jobba vidare med ståndare, pistiller och blommor och bin med.

/ Övrigt /

45 000 unika besökare!

Wohoo! Tänka sig, när jag startade bloggen gjorde jag ju det för att spara alla roliga pysseltips jag hittade på nätet. Och nu är det 45 000 unika besökare som klickat sig hit. Stort tack!