/ Recept /

Man tager vad man haver i kylskåpet

Här hemma får vi en leverans från Årstiden varannan vecka. På sista tiden känns det som det enda som kommer är sparris, och vi äter inte sparris. Men den åker in i frysen i väntan på bättre tider.
I dag är det söndag, lågbloggtid och snart är det äntligen sommarlov. Två veckor i skolan återster och min skalle är redan på sommartid. Så vad gör man? Jo, jag rensar bland alla skolpapper, sätter in i pärmar till den milda grad att hålslagaren lägger av och gör en kylskåpssoppa. En kylskåpssoppa består av sådant som hittades i frysen under gårdens avfrysning samt sådant som måste ätas upp.

Alla grönsaker är ekologiska från Årstiden


Kylskåpssoppa

1 sparris
2 gul lök
1 blad från en spetskål
2,5 morötter
2 skivor smörgåsskinka
ca 50 gram av bästa sidfäsket
det gröna från en purjo
1 halv broccoli
ca 50 gram brieost
1 grönsaksbuljongtärning
lite vispgrädde
lite matlagningsgrädde
lite mjölk


Fräs morötter, lök och purjo i lite smör. Lägg ner allt det andra allteftersom du hinner hacka. Koka tills det är som du vill ha det, jag gillar att morötterna är lite al dente. Klipp lite grön purjo över och ät.


#1 / / Anonym:

Kajsa Warg skulle ha varit avundsjuk!