/ Vinter- och julpyssel /

Eget pepparkakshus

Att göra ett eget pepparkakshus från en egen mall kanske avskräcker många. Men det är faktiskt inte så svårt om du tänker igenom hur du vill att huset ska se ut.
1. Ju färre delar, desto lättare blir det.
2. Gör huset i vanligt papper först, då kan du se att de svåra gavelbitarna passar.
3. Använd samma mall till de två delar som behövs. Tex. Taket ska skäras efter samma takmall, så är det lättare att det passar.
4. Gör några extra bitar, saker och ting går alltid sönder, bättre att ha en färdigbakad gavel extra i så fall.
5. Grädda delarna extra länge. De ska nästan vara brända- då håller de bättre.
6. Ha kul! De flesta skavanker går att dölja med kristyr!
/ Vinter- och julpyssel /

Stämpla på kakorna

Visst går det utmärkt att använda vanliga gumistämplar på kakorna! Baka en vit pepparkaka, eller varför inte sugar cookies och stämpa med din finaste stämpel. Om du vill få färg på stämpeltrycket, tryck först stämpeln i lite lite socker som du färgat med karamellfärg.


Tänk på att använda stämplar du inte än använt till pappersfärg- jag kan inte garantera att den är giftfri nämligen. Så det är säkrast att det det säkra framför det osäkra.

/ Vinter- och julpyssel /

Jul på balkongen

Även på balkongen ska det vara julfint. Min balkong har fördelen att ha varädens finaste utsikt, men ett högt läge gör också att det blåser väldigt mycket. Lägg rent söderläge på det så förstår du hur svår ekvationen är att gå ihop. (dvs på sommaren är balkongen stekhet men i total orkanvind- vilka växter trivs i det liksom?)

Men, nu ska jag inte orda för mycket om det. Jag älskar vår balkong och här kommer lite fina pysseltips på hur du kan få din egen oas julfin.

Bilden kommer från Expressen Leva och boÄkta granris på balkongräcket gör verkligen susen. Det är inte svårt men ganska tidskrävande. Knipsa ris i lämplig längd och knyt fast med lämplig tråd. Knyt om röda band.