/ Halloween och höstpyssel /

Läskig krans

Huvva vad den här kransen ser läskig ut, men samtidigt väldigt fin. Du behöver färdiga ögonstudsbollar som är självlysande, men det blir jättefint med vanliga pingisbollar som du målar som ögon.

Du hittar en komplett beskrivning och länkar på var du kan beställa studsbollarna hos Country Living.


/ Halloween och höstpyssel /

Garnboll fast ett äpple

Garnbollar är kära pyssel för mig. Jättefina för både stora och små. Väldigt användbara är de också. Vill minnas att det finns en fin garnbollskyckling som jag gjorde med Åzas dotter för några år sedan.

De här fina äpplena görs med garnbollsprincipen. Du vevar runt garn kring en kartonbit, men istället för att klippa upp så virar du runt en piprensare (som fungerar som skaft) Pysslet kommer från Make and takes.

 
/ Halloween och höstpyssel /

Bråttompyssel

Ibland undrar jag över varför jag alltid skriver om snabba och lätta pyssel. Borde jag inte skriva om omfattande hantverkt i flera steg? Kanske har det att göra med det liv jag själv lever- heltidsjobb (är lärare så heltid betyder typ 60 h /v) och en uppbokad fritid med många roliga aktiviteter och underbara vänner? Tror jag då att fler lever som jag? Att andra inte heller hinner med att pyssla så mycket längre än 5 minuter?
Vad tänker du? Hinner du pyssla så mycket som du kan och vill? Eller äts tiden upp av annat?
Här kommer i alla fall ett pyssel som tar max 3 minuter om du trär upp nyponen på ståltråd. Men att plocka dem innebär kanske en lång mysig höstpromenad?