/ Balkonger, växter och odling /

Prinsesstårtemössan

Här kommer lite bilder på mössan min mamma stickat till bebisen. Jag är inte så könsbunden i vad vi köper/tillverkar, så jag tycker absolut att både pojkar och flickor kan ha den här mössan.
 
Ok, jag erkänner, jag trodde mössan stickades uppfrån och ner, men jag är också känd för att inte veta vilken ända som man stockar med på stickorna. 
 
Färdig mössa. Nästan i alla fall, lite rosblad saknas. 
 
 
/ Balkonger, växter och odling /

Reor på barnkläder

Var inne på Pop idag och kollade på deras superrea. Halva reapriset och dessutom köp tre betala för två. Blivande pappan var också med. Vi har väldigt lik smak när det gäller bebiskläder. Kanske att jag gillar Pops klassiska ränder mer än vad han gör, flera gånger har jag kommit på honom med att stå och välja ut små mönstrade plagg. Nu blev det en kompromiss, fina ränder och små söta mönster på rean.
/ Balkonger, växter och odling /

Skön filt

Om ni inte varit på Stof och Stil rekomenderar jag er verkligen att åka dit och titta på alla deras fina tyger. När jag shoppar barntyger så försöker jag att inte hamna i söt-facket. Jag vill gärna att det ska vara färgglatt och fint, men ändå inte sötsliskigt. 
Det här kassettbandtyget är kanske mer en kul grej för oss som växte upp med mixed tapes, men ändå tyckte jag att det skulle passa som en barnfilt. Dessutom- har jag lärt mig- syns inte fläckar lika lätt på ett mönstrat tyg som ett enfärgat. 
 
Så, jag och den blivande mormodern har under två dagar sytt på filten. Den består av en fram och baksida med mellanlägg av mjuk stoppning (på rullmeter, också köpt på Stof och Stil) Här och där har vi sytt runt de blå kassetbanden och stoppningen för att tygen ska ligga stilla och för att det ska bli ett mönster i tyget. Baksidan är enfärgad svart bomull. Vi kantade även filten på framsidan med samma svarta tyg som baksidan.