/ Dollhouses / Dockskåp /

Istället för franska affärer

Jajamänsan, nu syftade jag på inlägget innan. Nämligen fina franska leksaker. Någonstas i bakhuvudet kom jag ihåg ett spel som handlade om att leka affär. När jag satte igång att googla visade sig spelar förvånande heta Leka affär. Måste vara Illon Wikland som ritat spelet - eller vad tror ni? Som dockskåpsörd gillar jag att det går att fälla ut spelet till en liten miniatyraffär.

Nu ska jag bara hitta ett eget Leka affär, sedan ska här lekas!

/ Dollhouses / Dockskåp /

Leksaker att drömma om

Jag är barnsligt förtjust i leksaker. Kan absolut hur enkelt som helst gå i barndom och leka leka leka fast jag snart är 34 år. Tycker nästan att det är ett sundhetstecken att jag fortfarande är så lekig. På jobbet med mellanstadieklassen är min lekfullhet alltid ett plus i kanten. Många barn tror nämligen att de måste sluta leka när de går på mellanstadiet- och när jag då berättar jag att leker ofta så blir det mer accepterat för dem att fortsätta leka häst, leka rollekar och annat kul.

Idag satt jag och surfade runt och kollade in nya fina leksaker. För några nummer sedan i tidningen Hemslöjden (nu uppimpad till 2000-talet) så hade de leksaksspecial. Bland annat en duktig bildhuggare visade sina fina leksaker.

Här kommer lite fina grejer som jag hittat idag, leksakerna kommer från franska moulin roty.Finfin liten affär, det finns även en kassaapparat, våg, mat och annat kul att köpa till.


Riktiga verktyg att hamra och såga med. En mamma eller pappa måste vara med när sådaa här coola saker ska användas.

/ Papperspyssel /

Körsbärsträd

I skolan just nu arbear vi med världsreligionerna. Odlingspysslaren har ju en tallang att hitta kopplingar mellan bilduppgifter, bokläsning och allt möjlig i sin undervisning. Så idag har vi talat om körsbärsträd och Japan. Om hur buddismen kom till Japan och hur den ser ut där. Spännande och roligt, eleverna tyckte att deras körsbärskvistar blev mycket fina, och deras fröken nöjd med att bocka av flera teknikmoment i bildämnet.
Blandteknik, körsbärskvist
Du behöver:
Ritpapper
Vattenfärger
Kladdkritor
Silkespapper
sax och lim
Rita en gren/kvist med klasskritan. Måla därefter med lämplig vattenfärg över hela pappet. Låt pappret torka lite (ungefär 3 minuter, det passade bra med den tid eleverna behövde till att klippa silkespapper)
Klipp remsor av rosa och vitt silkespapper, vik blommor eller gör tussar av silkespappret och limma fast på grenrna.
Klart!
Så här viker du körsbärsblommor
Här är det mest målade blommor, men våra kvistar blev naturligtvis finare.