/ Balkonger, växter och odling /

En Astriddräkt

Har varit så sugen på att köpa en liten nyanserad folkdräkt från EmyLittle till Astrid. Men med ett capris på 800-900 kr så har det svidit lite väl mycket i plånboken. Speciellt som vi inte tänkte ta ut fler föräldradagar i år. 
 
Men, då kommer min snälla mamma till undsättning. Bara sådär lyckas hon svänga ihop en liten folkdräkt, vi kallar den Astriddräkten. Influenserna kommer lite här och därifrån, men vi tycker den är så fin. 
 
 
 
Hjälmen kommer färdigköpt från Åhléns. MIn syster har en liten "real thing" från 70-talet men den är alldeles för stor. 
 
 
/ Astrid /

Dopdukning

Här kommer lite bilder från dopet. Vi hade cateirng på maten, men kakor och bullar fixade vi själva. Tror det gick åt 5 kg smör här hemma, underbart roligt var det i alla fall att fixa allt. 
 
 
Här ser vi: spettekaka, två sorters rulltårta, laktosfri rulltårta, hallongrottor, drömmar, drömtårta, laktosfria mariannebullar och chokladbollar, cake-pops, kanelbullar, vaniljbullar och lite skymt chokladkakor. I burken finns det dessutom schackrutor. 
 
 
aHär kommer brysselkexen
 
 
Spritskakor som jag spritsade som små rosor
 
 
Lite dålig bild kanske på cake-popsen som jag gjorde som nallar. 
 
 
Laktosfri gräddtårta, jag köpte formen till bebisarna på Kakburken i Järfälla.
 
 
 
Vanliga tårtan med frosting på toppen
 
 
Här är min servett på dopbordet. Vek 55 stycken likadana. Placeringskorten är små dopklänningar de med.
 
 
Alla småsmåbarn fick Marimekkoservetter. 
 
 
Stora bordet. Här finns dopprogrammet med på bilden också. Jag dekorerade med vit duk och rosa accentfärg. Alla blommor gick i rosa.  
 
/ Balkonger, växter och odling /

Japp, så är det pappa-Rödluvan

Brukar inte lägga ut fina-roliga bilder. Men den här är för bra för att missas.
 
 
 
Det är inte alltid lätt att ha en tydlig jämställd agenda för sitt barn. Ofta tror folk att min dotter är en pojke, kanske beror det på att hon inte har pussinuttiga klänningar på sig (så ofta)? När vi inte visste vad det var för kön på vår bebis i magen så köpte jag röda kläder på Polarn. I min värld är rött en färg som varken signalerar pojke eller flicka, men tydligen har rött blivit en flickfärg? Otroligt töntligt med könsfärger överlag tycker jag. 
 
 
Det jag vände rmig mot med typiska flickkläder är att de är så mycket trängre än pojkkläderna i samma storlek. Samt att det finns så mycket roliga och fina flickkläder med mönster och färger men bara tråkiga pojkavdelningar med blått, grönt och militärmönster. Kanske en Blixten-tröja någonstans. Det är svårt att köpa glada färger till pojkar och slippa kommentarer om att "Va, ska han ha det där på sig!". 
 
Skulle önska på mer könsneutrala kläder, klänning är inte ett flickplagg utan alla bebisar hade klänning på sig förr i tiden...