/ Påsk och vårpyssel /

Glad påskp

Liten kyckling önskar en Glad påsk
 
 
Närbild på de söta strumporna
 
 
 
Det är helt vanliga sticka barnstrumpor, men lite fluffigt garn som avslutning och liten näbb och vingar. Koftan har en matchande mössa som även den är gul och har används idag. Väldigt sött, om jag får säga det själv. Strumporna är nystickade och koftan med mössa är från 1978 (dvs mina gamla).
/ Påsk och vårpyssel /

Roliga former på äggen

Visste du att du kan forma dina ägg till små hjärtam? Väldigt enkelt är det också. Kolla in här så ser du hur du ska göra.
 
 
Du kan även göra fyrkantiga ägg genom att lägga ett kokt skalat varmt ägg i en kubformad behållare. Det finns speciella formar att köpa men med lite fantasi kan du tillverka en form själv. Tänk bara på att det måste finnas något som trycker på ägget, en vikt fungerar bra.
 
I Japan finns det massor med söta äggformar. De fungerar på samma sätt med varma skalade kokta ägg. 
 
/ Balkonger, växter och odling /

Hur det gick med avgjutna bebishänder

Visst gick det utmärkt med de avgjutna bebishänderna. Hela handen som jag gjöt blev lite som den blev. När jag gör om det nästa gång ska hon nog få ha en knuten hand. 
 
 
 
Det blev en liten klack när gipset torkat. De små naglarna syns faktiskt i handen. 
 
För att få bort playdohn så drog jag bort den efter ungefär 2 timmar efter att jag hällt i gipset. Kanske skulle jag ha väntat än längre men det fungerade att göra såhär. Det blev massa blå lera kvar på figurerna. Denna var ganska svår att få bort tills jag kom på att jag kunde snabbt blöta ner gipsfigurerna och sedan borsta bort leran med en mjuk borste. Diskborsen var för klumpig men den lilla flaskborten eller kanske en tandborste fungerade perfekt.