/ Recept /

Pudel- och hundpannkaka

Här hemma brukar vi mena att våra pudlar inte är hundar, de är ju pudlar. Liksom lite förmer än en vanlig hund. Så, nu i helgen ska vi festa loss på pannkaksfrukost, givetvis med pudeltema. 
 
 
Det är en vanlig tunnpannkaka som du skär i formen av en pudel, öronen är reser av pannkakan. Tycker det blev sött med jordgubbshalsbandet. 
 
 
Här kommer en liten bonus, en hundpannkaka med nutella. 
 
 
/ Halloween och höstpyssel /

Vik en fjäder och du får massor med halloweenpysselh

Ibland, eller rättare sagt ofta, är det enkla det finaste. Vem har inte suttit måååånga dagar på dagis och vikt solfjädrar? Du vet, när du tog ett a4:a papper och veckade ihop, vek på mitten (kanske om du var avancerad så limmade du ihop solfjädern också).
 
De här pysslen är den gamla hederliga solfjädern, fast två stycken. Sedan är de dekorerade med olika tillbehör för att få fram den figur som just du vill skapa. 
 
 
En fladdermus
 
 
En fin pumpa
 
 
Imsevimse
 
 
 
Kissen (jaaa jag har småbarn, jag kan knappt föra en vuxendialog länge, mycket tittatittatitta dä därrrrr nu)
 
Allt pyssel bygger alltså på den här:
 
 
Den dubbla solfjädern! Alla bilder kommer från den väldigt trevliga bloggen jennwa. 
 
 
 
/ Halloween och höstpyssel /

Halloweenpyssel

I påskas så tryckte jag av lilla A:s fötter och händer och gjorde ett litet sött påskpyssel. Nu när det är Halloween snart tänkte jag göra samma sak igen, fast spökigt såklart!
 
 
Här är det ett svart papper och ett vitt fotavtryck. Glöm för guds skull inte att skriva datum när ni gör det! Jag tror alltid att jag kommer ihåg, men det gör jag ju inte, Så skriv på en gång.
 
 
Här är det händer som spindlar och fötter som gröna moster. Också fint. 
 
 
Dagens bonuspyssel är de här ögonen. Väldigt enkelt pyssel som även mycket små barn kan göra med lite hjälp. Du behöver:
 
Gamla veckotidningar eller fotografier
Sax och lim
Glasstenar
 
Klipp ut ögonen och limma fast dem under glasstenarna. Om du vill ha du klistra fast en magnet på baksidan.