/ Halloween och höstpyssel /

Födelsedag idag!

Vi har här hemma lyckats pricka in sambons födelsedag, två av mina namnsdagar, min födelsedag, A:s födelsedag och Halloween inom kortare tid än en måndag. Så oktober- november är fullspeckat av roliga kalasförberedelser. A.s födelsedag är det roligaste att förbereda (naturligtvis) och jag går bananas i år med. Men här kommer ett tips på ett halloweenkalas som är ganska lättfixat. Muggarna är vita muggar som dekorerats med svarta mönster. Tårtan är en vanlig vit tårta med en spindel på. Marshmellowsen har fått svarta ögon. Cupcaksen har vit frosting. 
 
 
/ Halloween och höstpyssel /

Ballongchoklad

Att doppa vattenballonger i choklad är inget nytt. Men titta vad fint det blir om du gör chokladformarna till små pumpor.
 
Du behöver: smälchoklad i orange, eller vi blockchoklad och orange matfärg. En vattenballong. 
Smält chokladen men låt den stå och bli lite sval. Rör om i den så att den inte är sval på kanterna och kokhet i mitten. Doppa ner en uppblåst vattenballong och ställ på ett grillgaller att torka. Picka försiktigt hål på ballongen och häll upp godis i skålen. 
 
 
/ Halloween och höstpyssel /

Rice krispy-pumpor

Rice krispytreats är ett av mina absoluta fabpritgodis. Du gör det enkelt själv genom att smälta en påsa marshmallows, klicka ner lite smör och sedan hälla ner rice krispys till det blir en (kladdig) men hanterbar massa. När du ska göra pumpor så häller du även ner orange (eller gul och röd) karamellfärg. Forma med snabba händer små pumpor och ställ ner på ett bakplåtspapper. 
 
Obs! Ju varmare smeten är ju mer lätthanterad är den. Men också finns det en risk att bränna sig. Så det här är ingen för småbarn. Om de blir för kladdiga att göra pumpor med så lägg i en långpanna så kan du skära ut kvadrater senare.