/ Recept /

70-talsgodis

På 70-talet köpte vi godis av tanten i kiosken per styck.

Det ni. Vi fick gå till tanten, lämna över hela veckopengen på 5 kr, och sedan se hur hon magiskt kunde få pengen att räcka till så mycket godis som möjligt . (Kolabönor och sockerbitar var billiga men ack så äckliga, men vad gjorde man inte för Godis?)

Napparna kostade 10 öre styck i början av 80-talet, vad de kostade på 70-talet kommer jag inte ihåg...10 öre, det var 50 nappar för 5 kr...jag var så rik!

På 70-talet var det även populärt med godis som tillverkades hemma. Gärna utan att multinationella amerikanska företag var inblandade. Torkade äppelringar var ett typiskt sådant godis. Ett godis som både är nyttig, enkelt och gott.

Om du vill ha lite 70-talsnostalgi med torkade äpplen, gör såhär:

Skala äpplen, ta bort kärnhuset med en kärnhusborttagare. Det ska vara ett hål i äpplet. Skiva åpplena i ringar, ca 0.5 till 1 cm tjocka. Häng upp dem i taket så att de torkat tills de är sega och torra. Ät med gott samvete.

image401image402
#1 / / KissOfDeath:

Jag kommer ihåg när jag var liten vilket inte är allt för länge sedan. Då fanns de en kiosk där man fick stå och peka på smågodiset och tanten stod där och plockade ihop en påse. "2 sånna, 3 sånna." Så himla mysigt! Fast sånt har väl inte kioskerna tid med idag. Idag ska det gå fort. Färdiga godispåsar eller plocka själv!

#2 / / Anna =):


å godispåsen var pytteliten, det fick plats max två hekto
jmf med dagens papperskassar... guud vad jag saknar Riff
och salta grodor... å ett avlångt rosa tuggummi som hette
Bobby.
å det fanns bara glasflaskor med läsk, 33 cl - den DELADE
man... å ville man ha en kaka fanns det småkakor - just de -
det var små, små kakor =) inte jätteflaken
a la freesbeeformat
som finns i dag!
ciao!

#3 / / Cecilia:

Bra sida du har! Jag har kollat igenom några av dina andra inlägg och jag diggar vad jag ser :).