/
Recept /
Morotschips
Du behöver inte ha en fritös hemma för att fritera, men det underlättar. Tänk på säkerheten, försök aldrig släcka en oljebrand med vatten utan kväv elden om olyckan skulle vara framme. Jag säger inte det här för att skrämma upp er, men var noga med att ha ett lock som passar till den kastrull ni använder.
/Marika, vars mamma satte futt på fläkten när odlingspysslaren var barn
Superenkla lite magrare alternativet
Skala morötter
Hyvla dem i tunn-tunna slantar med osthyveln
Lägg ut chipsen en och en på en plåt med bakplåtspapper
Spreja eller pensla med rapsolja
Salpa
In i ugnen tills de är klara, lämplig temperatur 175 grader. Ha koll, chipsen är tunna och det går fort på slutet
Om du vill kan du vända chipsen efter en stud och olja även baksidan
Lite mer kallorier
Skala morötter
Hyvla dem i tunn-tunna slantar med osthyveln
Fritera några få i taget i en kastrull med olja, var beredd på att det går fort!
Lägg de nyfriterade motötterna på hushållspapper för att överflödig olja ska rinna av
Salta

nu var det ju inte fritösen som satte eld på fläkten + lite till....
Det var smör som sattes i kastrull på spisen för att smältas till bak, medan smöret smälte kunde man ju plocka en bukett blommor i trädgården på baksidan av huset, plockar man blommor kan man lika gärna ta lite ogräs, men då blir man ju lite smutsig så lika bra att passa på att duscha. Medan duschningen pågår slocknar belysningen i badrummet, men det går att torka sig i mörker. Halvvägs upp i trappan efteråt möter en svart Lützendimma. Då först kommer pysslarens mamma ihåg smöret, på plattan, på spisen som var påslagen. Turligt nog hade smöret brunnit och fläkten och skåpet bredvid fläkten, men sedan slocknat av sig själv. Ibland har man mera tur än man förtjänat.