/ Recept /

Gluten och- äggfria Vaniljbullar

Till 18 små bullar


1/2 pkt jäst
3/4 dl flytande fett
2 1/2 dl mjölk
1 msk fiberhusk
1/2 dl socker
1 krm salt
6 dl glutenfri mix + 1 dl till utbakningen

Fyllning

Marzan-vaniljsås, blanda till så det blir 2 dl (minst!)

Pensling och garnering

1 msk flytande fett
1 msk strösocker
18 veckade pappersformar

värme:240 grader C


1. Blanda till marzansåsen
2. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut med mjölk och fett. Tillsätt fiberhusken, blanda, och låt står och svälla i 10 min
3. Tillsätt socker, salt och mjöl och arbeta väl, ha ut degen på ett bakbord, om degen kladdar, tillsätt mer mjöl.
4. Dela degen och kavla ut bitarna till tunna degplattor i omgångar. Sporra ut rutor, 8 x 8 cm stora.
5. Lägg en klitck vaniljkräm (lite mindre än en tsk) i varje ruta. Nyp ihop hörnen så att krämen täcks. Lägg bullarna i pappersformar, låt jäsa övertäckta i minst 1,5 h!!!

6. Grädda i ca 9-10 min. Låt bullarna svalna innan du penslar dem med fett och doppar i socker.

SMARRIGA VANILJBULLAR!!!!