Kolaflarn med glass, en supergod glasssandwich
Lite pyssel är det allt. Speciellt om det ska bli gluten, nötter och äggfritt. Ni som tål allt kan "fuska" och köpa färdiga flarn med lite god glass till.
Kolaflarn, recept ursprungligen från Aftonbladet, allergimodifierat av Marika
50 g margarin eller smör
1/2 dl socker
1/2 tsk vaniljsocker
3/4 dl glutenfritt mjöl
Rör matfett, socker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt mjölet och arbeta ihop degen.
Bred ut smeten på bakplåtspapper på en plåt, ta ut till runda kakor, ca 7 cm i diameter.
Grädda kakorna mitt i ugnen ca 5 min. Ugnstemp: 200°C, varmluft 175°C.
Lossa kakorna. Du kan välja om du vill böja upp dem eller låta dem vara platta.
Till det här receptet kan du låta några vara platta
Tag två flarn, lägg mycket av en god jordgubbsrippel mellan flarnen.
Dekorera med färska jordgubbar och ev citronmeliss.
TIPS!
Om du inte tål laktos, ta Tofulines jodgubbsglass och blanda ihop med grovs hackade färska jordgubbar så det blir en rippel.


Wicked site. Keep up the excellent and creative work.