/
Recept /
Kanderade rosor och violer
Receptet kommer från DN och är äggfritt! Om du vill kandera större blommor som rosor så får du kandera ett blomblad i taget.
1 dl blommor (utan grönblad och stjälkar)
1 msk glukos
3 dl socker
1,5 dl vatten
1. Koka upp glukos, socker och vatten och låt koka några minuter. Tag kastrullen från plattan.
2. Doppa blombladen i sockerlösningen och lägg dem på ett smörpapper.
3. Kör i mikrovågsugn 2 minuter på halv effekt. Kör ytterligare 30 sekunder om de inte stelnar, men akta så att de inte bränns.
4. Lossa blommorna försiktigt från smörpappret innan de har stelnat helt. Låt svalna i rumstemperatur.
Andra blommor som går bra att äta är: ringblommor, maskrosor, alla blommor på kryddväxer exemlevis salvia, timjan och basilika, squash, pumpa, tusensköna, klöver, indiankrasse, pelargon, med flera.
