/ Recept /

Gluten, mandel och äggfria semlor

Undrar du hur semliga dessa semlor är? Jättesemliga kan jag då svara. För något år sedan provade jag att göra fusk-mandelmassa och lägga i semlan. Det blev jättesött och nästan oätligt även om snälla sambon intygade att fuskmandelmassan smakade som riktig mandelmassa. Mosad potatis, socker och lite bittermandelarom var det i. Sedan dess har jag lagt ner det där med "mandelmassa" godast, tycker jag, är om du lägger dit lite god sylt istället. Gör precis som med mandelmassan med inkromet men använd som sagt sylt istället.

Hinner inte prova det här receptet själv, men det kommer från Tasteline,

OBS!!! Receptet från tasteline är superdåligt! Se mitt senare recept på glutenfria semlor för ett fungerande recept!


På måndagar arbetar jag mellan 09:00 och 21:00 och på tisdagar har jag dockskåpskurs mellan 19:00 och 22:00. Det finns helt enkelt inte tid för fettisdagarnde....

image922
#1 / / Nina på Johangården:

Jättebra recept - för mig som är äggallergiker... men, jag är även laktosöverkänslig. Suckar och river mitt hår!

#2 / / Znogge:

Har aldrig provat fuskmandelmassa utan hoppar över helt i sonens fastlagsbulle fast nu tror jag att jag ska testa med sylt! Tack för tipset!

#3 / / Marika på Odlingspyssel:

Det var så lite så, tack för att du tittade i min blogg :)

#4 / / Nicoline på Fädernegården:

Tack för glutenfria recept. Jag byter ut mjölken mot laktosfri så kanske jag också kan äta semlor i år.