/ Recept /

Blåbär- och smultronglass

Äntligen kom glasstillbehöret till Kitchenaiden. Givetvis var min väntan lång men den som väntar på något gott. Först ska skålen frysas i 15 timman, jag lät min vara i frysen i nästan 2 dygn. Väl ute så improviserade jag lite med ett recept som ursprungligen kommer från Glass mot glass.
Men såhär gjorde jag:
2 dl strösocker
2 dl mjölk
3 dl vispgrädde
2 tsk äkta vanilj
1 msk No egg
0,5 dl frysta blåbär
0,5 dl frysta smultron
Börja med att värma mjölken, häll i sockret så att det är helt upplöst. Låt svalna något. Häll ner i bunken tillsammans med vaniljen och vispgrädden. Låt sedan maskinen arbeta i minst 30 minuter.
När konsistensen börjar se bra ut, häll ner No egg och låt maskinen arbeta 5 minuter till.
Blanda ner hela eller mosade bär (jag hade både och) och låt maskinen blanda ihop i någon minut.
Sedan hällde jag över glassen i en glassburk och lät stå i frysen i 4 timmar. Mycket gott, kanske lite väl sött, ska nog minska på sockret nästa gång.
#1 / / pysslarens moder:

ÅÅÅh! ser jag fram emot att få smaka.

kramar!!!!

#2 / / m:

Så gott det låter! Jag har undrat så hur det går med din Kitchen Aid. Är du nöjd med den?