/
Recept /
Blåbär- och smultronglass
Men såhär gjorde jag:
2 dl strösocker
2 dl mjölk
3 dl vispgrädde
2 tsk äkta vanilj
1 msk No egg
0,5 dl frysta blåbär
0,5 dl frysta smultron
Börja med att värma mjölken, häll i sockret så att det är helt upplöst. Låt svalna något. Häll ner i bunken tillsammans med vaniljen och vispgrädden. Låt sedan maskinen arbeta i minst 30 minuter.
När konsistensen börjar se bra ut, häll ner No egg och låt maskinen arbeta 5 minuter till.
Blanda ner hela eller mosade bär (jag hade både och) och låt maskinen blanda ihop i någon minut.
Sedan hällde jag över glassen i en glassburk och lät stå i frysen i 4 timmar. Mycket gott, kanske lite väl sött, ska nog minska på sockret nästa gång.

ÅÅÅh! ser jag fram emot att få smaka.
kramar!!!!