/ Recept /

Lugn som en filbunke

Sitter i sommarvärmen med en skål filbunke som formligen täcks av smulade pepparkakor. Mums! Just min är köpt, men jag köpte en extra bunke så att jag ska kunna göra egen. Tänkte också göra med barnen på förskolan, kan lova att de aldrig ätit filbunke tidigare!
Gör såhär:
Värm 7 dl 3 % mjölk nästintill kokpunkten. Mjölken ska inte koka.
Kyl ner till 22 %.
Blanda ner 3 dl vispgrädde.
Blanda ner en god klick fil/yougurt eller filbunke. (ungefär 2 dl eller något sådant)
Täck över (för att förhindra att flugor kommer ner i den) och låt stå i rumstemperatur, eller på balkongen, över natten.
Ställ kallt och ät filbunken med pepparkakor, strösocker eller vad du nu vill.
Väldigt gott!
Tips! Försök att få tag i opastoriserad mjölk!