/ Balkonger, växter och odling /

Fyrklöver? Eller, oj, femklöver

Ibland kan man göra fynd,  i de mest oväntade situationer.Ett starkt barndomsminne som jag har är när jag och två kompisar letade fyrklövrar. De hittade varsinn, men inte jag. Sedan dess har jag letat lite ibland. Men under de senaste 20 åren har jag väl mer eller mindre gett upp.
Så idag var jag ute och rastade pudlarna. Som den enda mindre angenäma delen av att rasta pudlar är att plocka upp efter dem. Så när jag skulle plocka upp såg jag något konstigt. En, två, tre, fyra....fem. Var det verkligen? Jo, jag var tvungen att räkna en gång till, matematiklärare som jag är. Visst tusan, primtalet fem på en äkta femklöver! Snabbt som gatan plockade jag den och bar den sedan i nyporna ända vägen hem. Nu ligger den i press och jag väntar på min stora tur.
ps...nej det var ingen hundlort på mitt fynd.
#1 / / m:

Håller tummarna!

#2 / / Eva:

Hoppas det blir något turligt för dig !!! Jag har precis lärt mitt barnbarn att leta fyrklöver precis som också jag gjorde som barn.Hon blev väldigt intresserad. Den där buffén du beskrev verkar hur läcker som helst. Kör på den du !!! Lycka till !

// Eva

#3 / / pok:

STORT GRATTIS till lärarexamen.

#4 / / Mia:

Hörde en gång - givetvis efter jag själv hittade ett femklöver för ca 5 år sen - att de betyder otur...

Vet i tusan...

Försökt googla men hittar inget resultat än ;)Får se hur det går för dej :)

#5 / / Anna FS:

Hejsan! Vad roligt att höra andra som är intresserade av en sån här sak! Jag har i alla år haft riktig dille på att leta fyrklöver och brukar vissa perioder knappt kunna slita ögonen från vägkanten där det finns klöver. Har haft mycket tur på den fronten oxå och hittat många små buketter med fyr, fem och ibland sexklöver. Ibland kan jag hitta riktigt många, som jag tar hem och sätter i ett glas vatten så håller de några dagar. Annars kan man ju alltid tejpa eller plasta in dem och använda som bokmärke! Fortsatt fyrklöverslycka!!!

#6 / / Anonym:

Jag har några stycken

#7 / / Anonym:

Jag har några stycken

#8 / / Ingemar Jansson :

Jag hittade 4st fyrklöver och 1st femklöver innan semestern. Vid första fyrklövern önskade jag mig nått, dan efter hittade jag femklövern och fick en konstig känsla som gjorde att jag bara fotade och lät den stå kvar. Efteråt när jag lag ut det här på fejan fick jag till svar att femklövern hade förstört min önskan på fyrklövern. Så den och den sista fyrklövern står kvar på jobbet där jag lätt kan gå och titta på mitt femklöverfynd. Törs någon plocka den så pekar jag gärna ut den. MVH Ingemar.