/
Recept /
Bröd av gammalt bröd
Jajamänsan.
Det går och det blir jättebra.
Så här gjorde jag.
Två gamla köpekorvbröd mixades med en fjärdedels hemmabakad limpa, dessa mixade jag till smulor med blendern.
Jag hällde på mjölk så att det blev en härlig gröt med samma konsistens som havregrynsgröt.
Ett paket jäst rördes ut med lite sirap och ljummet vatten tills det var upplöst. Sedan hällde jag jästblandningen på smulgröten. Ca 0,5 dl ekologisk raposolja hälldes i.
Startade Kitchnaiden och rörde i vanligt ekologiskt vetemjöl tills det var en bra konstistens, jag hällde lite mjöl i taget. Lät det vispa runt och hällde sedan i salt.
Nu lät jag degen jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme.
Sedan satte jag igång kitchenaiden igen och vevade runt några varm.
Hällde upp degen i jäsformar från Saltåkvarn och lät jäsa i ca 1 h till.
In i ugen på 180 grader tills bröden såg fina ut.
Blev jättebra, kul idé som jag grunnat länge på.

Du milde tid !! Hur kom du på detta ?? Kram Eva