/ Recept /

Baka liten kaka

Bakar ganska mycket just nu. Har försökt att hitta bra recept på äggfria maränger och rulltårtor. Någon gång kommer jag väl att lyckas. Bulkpulver är tydligen da shit enligt nätet, vilket inte förvånar mig då det till stor del består av soja. Annars så jobbar jag som vanligt väldigt mycket, helgerna är vikta till sådant som inte hinns med i veckan med allt vad det innebär.   (läs tvätt, städ och sådant trist)

Men, här i knugliga huvudstaden har blommorna kommit, jag har sett både krokus och vintergäck! För att fira det kommer här en liten blomkaka!

Gör en kavelbar deg av mjöl, socker, vaniljsocker, smör och lite lite salt. (jag höftar alltid måtten) kavla ut degen och ta ut små blommor med en pepparkaksform. Lägg blomman i en muffinsform eller i en bullform. Grädda, servera med en klick lemoncurd (Icas är äggfri)

Sött och enkelt!




#1 / / alicia:

coola! :D

#2 / / Christina:

Tack för det tipset!

#3 / / Pysselmani:

Vad söta de var, och smart att lägga dem i muffinsformen så blommorna böjs fint =) Detta måste jag testa någon dag!

#4 / / lovisa:

vad söta!

#5 / / Tebe:

Åh, du måste totally lägga upp när du hittat ett schysst recept på äggfria maränger!

#6 / / Rebecca:

Detta tips lånar jag av dig :) bakar själv rätt mycket och det är alltid kul att testa något nytt :)

#7 / / Monica:

Här är ett recept! kram Monica R



Mjölk och äggfria maränger



3 dl socker

1 dl vatten



4 gelatin blad



Koka ihop en seg sockerlag med socker och vatten. Blötlägg gelatin bladen i vatten i 5 minuter, lyft upp bladen och smält direkt i den varma sockerlagen. Vispa med elvisp ca 10 minuter, det ska bli en seg massa. Klicka genast ut på bakplåtspapper och grädda i 125 ° 30-45 minuter beroende på storlek. Slå gärna av ugnen efter ca 30 minuter och låt marängerna stå och torka några timmar (ev med en grytlapp mellan ugnsluckan) eller över natten.



#8 / / Monica:

Lämnar några fler recept utan ägg:-)



Brun äggfri sockerkaka



3 dl vetemjöl

1 msk margarin

2 dl socker

1 msk kakao

2 tsk bakpulver

1 ¾ dl mjölk

#9 / / Monica:

Enkel havretårta

Äggfri



3 dl havregryn

1 ½ dl vetemjöl

½ dl strösocker

1 tsk bakpulver

100 g smör

3 msk mjölk eller grädde



Blanda allt torrt

Skär smöret i bitar och smula med fingrarna i mjölblandningen.

Häll i mjölken

Dela degen i 2 bitar

Kavla ut till ca 24 cm i diameter, nagga lätt

Grädda 8-10 minuter



Fyll med grädde och bär

Frukt eller äppelmos