/ Balkonger, växter och odling /

Gjuter betong och gips

Ingen kan säga att jag inte går All in när jag gör saker och ting. Nu har jag nog köpt alla gipsformar som finns på Panduro. När jag skulle betala tyckte jag att det blev väldigt dyrt, när jag sedan kom hem upptäckte jag att det lilla Stjälparn (fast hon tycker hon är en hjälpare) hade lagt ner en bandväv och lite annat smått och gott i påsen. Vilket jag missat när jag betalade och lämnade fram korgen eftersom den lilla stjälparen passade på att vara väldigt nyfiken på allt och alla just då. 
 
Men nu har jag gjutit massa gipsfigurer som står och torkar, Jag provade att gjuta i ballonger också, fyra försök har jag gjort. 
 
Du gör såhär:
 
Blås upp en vanlig ballong och släpp sedan ut luften. Ta en tratt och häll i så mycket gips du kan, brukar bli ungefär en dl. Skölj bort så mycket gips du kan från ballongens "sugdel" och blås upp den och knyt. (Gips är inte giftigt i små mängder men det är ju onödigt att äta gips om du inte måste). Snurra sedan ballongen långsamt meden gipset brinner. Låt torka minst en natt och pricka sedan hål på ballongen. 
 
Det blir fint och skört, ser ut precis som ett ägg.