/ Vinter- och julpyssel /

Gott nytt år!

Gott nytt år alla bloggläsare! Jag vill tacka er för 2007 och välkomnar er till Odlingspyssel 2008!!

image923
/ Dollhouses / Dockskåp /

Kork-pyssel

Inte trodde ni väl att ni skulle bli utan pysseltips såhär efter jul? Givetvis går det att pyssla till nyår också. Om du dricker väldigt mycket skumpa, eller om du sparar väldigt många korkar, så kan du såsmåningom göra en väldig massa pyssel av korkarna.

Här kan du göra en Ägget fotölj av en champange-kork och lite gem. Kan impa på vilken bordsdam som helst! Klicka här för att komma till en instruktion (om du tror att du behöver nån, det är bara att karva och sätta dit benen)

image920


Förresten, du kan även böja till en liten stol till dockskåpet av metalldelarna som håller korken i flaskan.image921

Jag har bara gjort det själv en gång, och det gjorde ganska ont i fingrarna eftersom ståltråden är ganska hård. Men det hela går ut på att du snurrar upp tråden på två av "benen". Dessa två trådar tvinnar du sedan ihop själv till ett ryggstöd. Flaskans etikett, den lilla metallplattan, använder du som stolssits.


/ Recept /

Nyårsafton

I morgon ska jag och sambon befinna oss på stort kalas ute i Saltsjöbaden. Det blir catering, och som vanligt blir det lite pyssel med att se till att jag kan äta maten. I år hade jag ändå tur, ingen hummer eller räkor på menyn. Annars verkar det -av någon anledning - vara nästan lag på att äta skaldjur på nyårsafton. Nu kommer det bli kyckling till varmrätt.

I DN idag läste jag ett kul repotage om att panikköpa nyårsmaten på bensinmacken, om man vill så kan man laga till en ganska god måltid, definitivt korvfri och som faktiskt verkar vara väldigt god. Äpple med lakristkaramellsås verkar vara så annorlunda att det måste vara gott.

Klicka här om du vill läsa om DN:s mattips från macken.

image919