/ Vinter- och julpyssel /

Fina julkort

Har visst lite tyskt pysseltema.

Här är det superfina pop-up-julkort. När jag ljudar mig igenom instruktionerna så förefaller det mig att jag egentligen inte behöver. Mallarna finns att ladda ner här. Om du klipper ut mallen för snögubbekortet, sedan bakgrunden och pop-up-funktionen, så är det bara att vika ihop och dekorera efter behag. Tänk, allt detta kom jag fram till, trots 4 år bristfällig tyskaundervisning.

Till de här kortet rekomenderar punchers, men om du inte har några, köp vanliga guldstjärnor (eller klipp själv) och dekorera med. Du kan även måla egen dekoration.

image745 image746

/ Vinter- och julpyssel /

Ljuslykta

Återigen är detta ett tyskt pyssel. Mallarna finns att ladda ner här.  Det du behöver är kartong, silkespapper, lim, sax, skärkniv och eventuellt en punch och glitterlim.

Klipp ut den form på lyktan som du vill ha, använd mallen eller gör en egen lykta.
Klipp ut för silkespapper, klistra försiktigt dit silkespappret, låt torka. Eventuellt kan du göra extra hål med punchen och dekorera med glitterlimmet. Klart!

Tänk på att detta är ett papperspyssel, helst ska du inte använda levande ljus i lyktan, tänk på brandrisken. Köp istället små batteriljus eller en batteriljusslinga. Fina batteriljussliingor finns på IKEA för 20 kr styck.

image743 image744/ Vinter- och julpyssel /

Tyska pappersänglar

Jättesöta. Min tyska är mer än ringrostig, men såvitt jag förstår behöver du kartong och servetter. Det står att ängeln har servettkläder, men då borde det gå att effektivisera och använda mönstrade scrapbookingpapper från början.

Mallarna hittar du här!

image740image742