/ Halloween och höstpyssel /

Snabb girlang med pumpor

På cirka 2 minuter klippte jag en snabb girlang medan eleverna drasade in för sina lektion på fredagens morgon (gullungarna sjöng förresten för mig). Du gör såhär:
Vik ett orange papper på mitten. Upprepa och lägg så många papper du orkar klippa i ovanpå varandra. Klipp ut en pumpaform som går från kant till kant. Tejpa ihop pumporna (som sitter två och två). Stick igenom saxen och klipp ut ögon, näsa och mun. Du klarar gitt att klippa åtta pumpor på en gång.
Klipp ut löv och sätt på några av pumporna.
Av förklarliga skäl fotar jag inte i klassrummet. Men jag visar en annan girlang här. Ni fattar principen i alla fall :)
/ Halloween och höstpyssel /

Födelsedag och allt

Oh ja. Jag fyller år i år igen. Tänk vad trevligt! Jag har hintat för mina elever att alla fröknar får tårta när de fyller år. Vi får se hur det går med den saken imorgon.
Om du blir sugen på de fina bombljusen, klicka på bilden så kommer du till en länk där du kan köpa dem.
/ Halloween och höstpyssel /

Pumpa av Rice krispy treats!

Mmm Rice krispy bars (vaniljsmaken som såklart INTE säljs i Sverige) är mitt favoritgodis. Tur att det är enkelt att göra egen. Om du vill göra en pumpa så behöver du forma smeten i en insmord skål.
Du behöver:
1 eller 2 stor påse marshmellows (svårt med mått här, du kan göra så kletigt godis som du vill!)
1 hel kartong Rice krispys
Typ 2 msk smör
Orange karamellfärg
Olja att olja in en bunke med.
Smält smöret och lägg ner marshmellowsarna i en kastrull modell större. Rör flitigt för att undvika att bränna smeten. När marshmellowsarna är helt smälta droppar du i orange karamellfärg. Häll ner flingorna, rör och blanda väl. Olja in en slev och lägg över blandningen i skålen, packa väl.
Ställ in i kylen tills den är kall (det går ganska fort)
Ta fram och dekorera som du vill!
För en engelsk beskrivning, klicka här.