/ Halloween och höstpyssel /

Födelsedag!

När jag var liten så var det verkligen öken att fylla år i slutet av oktober. Sedan blev det höstlov på min födelsedag och det blev om möjligt än mer tråkigt då ingen ens kunde sjunga för mig i skolan längre. Nu, när jag fyller tjugofjorton, så är livet lite enklare att leva. Tacka Halloween för det! Helt plötsligt så får jag ju möjligthet att pynta och feja på ett helt annat sätt.
 
Underbart!
 
I år har det varit magert med halloween här på bloggen, jag skyller helt på graviditeten, lite ork och stor mage.
 
Men här kommer ett tips på ett kul sätt att äta chokladbollar på, nämligen som kattbajs. Jajamänsan, rulla ut chokladbollarna som korvar istället och lägg (helt i en kattlåda) ut dem i en låda. Jätteäckligt och superpopulärt bland alla barn i alla fall.
 
 
Som kattsand kan du använda kossade kakor, om det blir över kakkross kan du alltid göra änglamat dagen efter. 
 
En söt, och inte alls särskilt svår, tårtidé är att göra en mumie. Använd då (om du har ont om tid)
 
Färdiga tårtbottnar
Valfri fyllning
Marsipan eller sockermassa- vit, svart och blå
 
Gör två ögon av massan/marsipanen.
Kavla ut marsipanen eller sockermassan så tunt som du önskar, skär sedan remsor - som bandageremsor- och klä tårten med dem. 
 
Du får på så sätt en jättesöt mumietårta.
 
 
Till sist kommer här så ett halloweenpysseltips. Nämligen en girland/flaggvimpel. Väldigt enkel att göra, du använder papper som du klipper i trianglar, målar och dekorerar.
 
 
/ Dollhouses / Dockskåp /

Söndagens dockskåpsmässa

Idag vaggade jag iväg till dockskåpsmässan på Gärdet. Jättemysigt! Hela 20 minuter orkade jag gå omkring innan jag var dödstrött. Nästan nytt rekord! Trots 20 minuter hann jag göra av med 600 kr. Bland annat lyckades jag köpa en dockskåpsstor liknande barnsäng som vi köpt till bebisen. Jättesöt! 
 
 
Här kommer lite bilder från mässan.
 
 
Visst är Evas fins kräftskiva jättefin!
 
 
Syns lite dåligt, men jag köpte en likadan adventsljusstjärna som hänger i fönstret.
 
 
Tänk den som hade en sådan vinterförvaring till pelargonerna. Söta äppletstolar. 
 
 
 
Va, vad är det här? Jo, jag tänkte visa en liten motvikt till alla fina och skalenliga dockskåpssaker på Minuatyrmässan. Vet inte vilken tidning jag fick det här ifrån, men det är en pastakartong, omgjord till kiosk. Jättekul och fin att göra tillsammans med barnen. 
/ Balkonger, växter och odling /

Handla giftfritt till babyn

Oj vilken djungel!
 
Vi är ju en familj som försöker leva så ekovänligt som möjligt. Nu när bebisen snart kommer så blir jag mer och mer orolig för alla plastgifter som finns i leksaker, kläder och andra barnsaker. Ett sätt att försöka undvika att bebisen får i sig för mycket gift (helt går nämligen inte att undvika) är att köpa eko-kläder i naturmaterial, undvika plastleksaker och använda glasflaskor till vällingen. (Bäst är såklart att amma)
 
I min jakt efter fina träleksaker hittade jag de här finingarna från Lek och Form.