/ Inredning /

Himmel och pannkaka, vilken säng!

En av mina grannar har laserat sina furumöbler nu i går. Det gjorde mig syndligt sugen på att lasera vår furu-förlåt ekfärgade säng. Sambon fick välja träslag till den säng vi köpte när vi var nysamboade, och jag gick med på en furu-förlåt ekfärgad säng (fast jag ville ha en vit) Nu är det kanske dags att lasera lite?

Men, titta på den här himmelssängen som DN ger ritningen till. Är den inte superfin? När jag köper det där slottet jag drömmer om, då ska jag ha en himmelssäng!


/ Övrigt /

Cyklar i Stockholm

Läser i dagens Svenskan att det är många cykelolyckor i Stockholm. Givetvis hänger det samman med att många stockholmare cyklar, men vad jag tror är att det även hänger samman med att få stockholmare har körkort. Med den där lappen från Transportsstyrelsen kommer även lite vägvett. Kvinnan i artikeln berättar om en glidningsolycka hon var med om för ett år sedan. Men som alla med körkort bör veta så tvärbromsar man INTE i en hal nerförsbacke, man släpper gasen (i det här fallet, går av cyckeln) eller pumpbromsar. Cyklar är ett fordon, och det är synd att en del cyklister inte fattar det. De speciella cykelbanorna gör inte att det är friregler för cyklisterna, utan de ska alltid samspela med den övriga trafiken och alltid följa gällande trafikregler.

/ Balkonger, växter och odling /

Lövsiluetter

Det här med siluettklipp är en gammal fin konst. Jenny Lee Fowler gör sina siluettklipp i bland annat löv. Det enda sätte jag kommer ihåg att jag gjort siluettklipp på är att en vän sitter i strålkastarljuset av en vanlig glödlampa. Sedan ritades siluetten av och klipptes ut i svart papper. Nu när siluetten ska klippas i förminskad variant på löv så är mitt förslag att göra enligt ovan och sedan förminska i en kopiator och föra över bilden på ett löv och klippa ut. Har något ett bättre förslag, skriv gärna en kommentar!