/ Textila mönster/beskrivnigar /

Bokstavspåse

Ja, jag syr varje dag. Men som ni ser blir det inte alltid så himla bra. Men strunt samma, jag lär mig ju! Den här idén är jag inte helt säkert på var jag snappade upp den. Jag vet att det var en himla trevlig amerikansk blogg i alla fall. Eftersom broderier inte är min starka sida så valde jag att trycka bokstaven med akrylfärg. Jag har ju inköpsstopp på pysselgrejer och försöker använda det jag har. Men textilfärg är naturligtvis mer optimalt.

Bokstaven A är inte den bästa bokstaven att börja med, på grund av "hålrummet". Men jag gjorde såhär. Jag ritade på frihand den bokstav jag ville trycka, klippte ut den i vanlig papper och duttade sedan med en helt vanlig hushållssvamp på tyget. Lät torka och sydde sedan en kvadrat (mjaaaa, den har fyra hörn i alla fall) och fyllde med vanliga ärtor. Jag fick sprätta en eller två sidor (ok, 3!) och alla hörnen (ok, inget!)  är 90 grader.

Kajsa gillar!

/ Textila mönster/beskrivnigar /

Är symaskinen tuktad?

I don´t think so. Men, jag, medelmåttan i syslöjden, har komponerat mönstret själv och sytt byrackan utan hjälp. Jag har sprättat en hel del, sytt på rätan istället för på avigan, inte helt klurat ut hur man syr fast ben, svans och öron så att det blir snyggt och osynligt, men hunden är en hund.

Det är väl ingen finesser i mönstret heller. Eller, jo en, I svansen sydde jag fast en piprensare så den går att böja, och öronen hade jag en liten liten stuvbit av samma tyg (det heter Fågeln Fenix) fast i rött.

Jag kan säga att jag är ganska stolt över mig själv.Det kanske inte syns, men öronen är fastsydda med flik. jag vek helt enkelt örsnibben som skulle fästas i huvudet som en spets, vek och sydde fast.Ja, så hur sys bene fast snyggt egentligen. Nu är benen vikta och fas
/ Papperspyssel /

Decoupagehjärtan

I samma silkespapper som jag klädde det lilla tittskåpet med, räckte precis även till två hjärtan. Det stora hjärtanet provade jag att riva silkespappret i bitar och till det lilla provade jag med stora bitar papper. Det är enklare att riva men mönstret framträder tydligare om större bitar decouperas fast.

Det hela är hur som helst mycket enkelt och min sambo bussföraren har tydliga decoupageminnen från dagis i Paris. Jag rekomenderar dock att småbarn i förskolan provar på att decoupera på raka fomer som askar innan de provar på hjärtan.

Jag använder här termen "lim" men det är egentligen missvisande. Decoupagelim är egentligen ett lack, det är därför som du kan använde det både över och under ditt pappersmotiv.

Gör såhär:

Pensla decoupagelim på formen du valt.
Fäst pappret, antingen  klippt/rivet eller helt, ju större bitar desto svårare är det
Pensla med samma decoupagelim ovanpå pappret.
Låt torka, limma flera gånger om du önskar.Rivet papperDen onda symaskinen ska tas i hampan idag, jag har viskat till den att skroten gärna tar emot den...