/ Balkonger, växter och odling /

Gjuter betong och gips

Ingen kan säga att jag inte går All in när jag gör saker och ting. Nu har jag nog köpt alla gipsformar som finns på Panduro. När jag skulle betala tyckte jag att det blev väldigt dyrt, när jag sedan kom hem upptäckte jag att det lilla Stjälparn (fast hon tycker hon är en hjälpare) hade lagt ner en bandväv och lite annat smått och gott i påsen. Vilket jag missat när jag betalade och lämnade fram korgen eftersom den lilla stjälparen passade på att vara väldigt nyfiken på allt och alla just då. 
 
Men nu har jag gjutit massa gipsfigurer som står och torkar, Jag provade att gjuta i ballonger också, fyra försök har jag gjort. 
 
Du gör såhär:
 
Blås upp en vanlig ballong och släpp sedan ut luften. Ta en tratt och häll i så mycket gips du kan, brukar bli ungefär en dl. Skölj bort så mycket gips du kan från ballongens "sugdel" och blås upp den och knyt. (Gips är inte giftigt i små mängder men det är ju onödigt att äta gips om du inte måste). Snurra sedan ballongen långsamt meden gipset brinner. Låt torka minst en natt och pricka sedan hål på ballongen. 
 
Det blir fint och skört, ser ut precis som ett ägg. 
 
 
/ Resor /

Mumindalen

 
Underbart ställe! Var där tidigt när de öppnade ( tips!) och vädret var strålande. Figurerna var jättefina i sin interaktion med barnen. Var lite orolig att min 1,8- åring var för liten men det fanns massor för henne att göra. Skulle tro att parken är bäst upp till 8-års åldern. Inga karuseller och inget skrikande. Mindre bra muminbadstrand dock, hårda vassa stenar! Nej, gå hellre över bron till den vanliga badstranden som är stor, fin och med bra sand.   
 
 
 
/ Balkonger, växter och odling /

Betongpyssel

Oh nej!
 
Jag missade att göra ett inlägg under juni 2014. Första gången jag missar att göra inlägg under en hel månad. Bloggen är lite vilande. Kanske tråkigt att skriva det, men jag uppdaterar inte så ofta längre. Har hållit på med att blogga i många år nu, vad kan det vara, 7-8 år? Mer eller mindre? Ett tag uppdaterade jag många gånger om dagen, men nu är det som sagt mer sparsmakat. Jobb, barn, hem och Pinterest har kommit emellan. 
 
Men, i veckan kom mamma och jag oss äntligen för och gjorde lite betongpyssel. Gjöt i färdiga formar av dotterns sandleksaker, ett "silverfat" och lite annat smått och gått. Nu måste betongen brinna klart en tid och sedan kommer resultatet. Så synd att det inte gå fort, otålig som jag är vill jag se resultat på en gång. 
 
 
 
Ni ser följande på bilden: isformar, under bilmattan står silverfatet, faten med mosaik är det mosaik på baksidanför stabilitet och möjighet att ställa faten upp. Längre bort gjuter jag även av blad.