/ Påsk och vårpyssel /

Chokladägg

Till min stora lycka så köpte jag en chockladform att gjuta chockladägg i på Panduro för några år sedan. I Australien hittade jag sedan en chockladform för att göra små påskharar. Det är verkligen enkelt att gjuta påskägg i choklad. Jag brukar pensla på lager på lager med choklad i formen, låta stelna mellan varje lager och när det är tillräckligt tjockt ställa i i frysen i några minuter. Då är det enklare att få ut chokladen ur formen. Man måste akta sig noga för att ta på den bara, för då blir det fula fingeravstryck.

Ägghalvorna går att sätta ihop med lite smält chocklad eller så spritsar man så snyggt det går med kristyr runt om. Givetvis fylls ägget med godis innan det sätta ihop...Snyggare och roligare än Kinderägg iaf!

Egna chokladformar går att köpa från olika tårtföretag i Sverige., exempelvis Dekorera Mera. Äggformarna är inte dyra och håller länge.

image971

Odlingspysslaren har aldrig tillverkat så här snygga ägg, måste sorgligen erkännas....
#1 / / Evasleva:

Vilken grej!
Så häftigt.

#2 / / Mimmi:

Det heter väl choklad....?

#3 / / Christermette:

I found this site very useful while surfing Google.Interesting page containing serveral helpful information and nice pictures. Greetings